Eiropas Parlaments domā apturēt iestāšanās sarunas ar Serbiju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: StockBook/Shutterstock

Eiropas Parlaments (EP) nolēmis aicināt apturēt sarunas ar Serbiju par iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), ja Belgrada nepievienosies ES sankcijām pret Krieviju.

Ziņojumā, kas sākotnēji tika publiskots jūnijā, uzsvērts, ka nepieciešams noteikt par prioritāti kandidātvalstu politiku saskaņošanu ar ES kopējo ārpolitiku un drošības politiku. Ziņojumā teikts, ka sarunas ar Serbiju būtu jāturpina tikai tad, ja tā pievienosies sankcijām, ko ES noteikusi Krievijai par iebrukumu Ukrainā.

Sociāldemokrātu frakcija EP šķietami apstiprināja šo nostāju, tviterī šonedēļ paziņojot, ka "ES nevar turpināt iestāšanās sarunas ar Serbiju, ja viņi nepiekrīt ES sankcijām pret Krieviju."

"To mēs teiksim gaidāmajā parlamenta ziņojumā par paplašināšanos," paziņoja Sociāldemokrātu frakcija.

Komentējot Serbijas nesen parakstīto vienošanos ar Krieviju par abu valstu ārpolitikas koordinēšanu, EP referents paplašināšanās ziņojumam Horvātijas sociāldemokrātu deputāts Tonino Pikula sacīja, ka šāda rīcība no ES kandidātvalsts raisa lielu vilšanos.

Serbija sāka sarunas ar ES par pievienošanos blokam 2014. gadā, bet progress šajā procesā bijis lēns. Serbija ir atvērusi 18 no 35 sarunu nodaļām un provizoriski noslēgusi tikai divas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu