VIDEO Raidījums: Krievijas rīkotajos pseidoreferendumos Ukrainā bijusi arī "novērotāja no Latvijas"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Centienos leģitimizēt Krievijas rīkotos pseidoreferendumus par okupēto Ukrainas apgabalu pievienošanu Krievijai, piedalījusies arī kāda sieviete, kas kaimiņvalsts propagandas medijos nosaukta par "vēlēšanu novērotāju no Latvijas", vēsta "Panorāma". 

Krievijā dzīvojošā Latvijas pilsone Alina Gerliņa esot piedalījusies Doneckas apgabalā notiekošā pseidoreferenduma novērošanā. Krievijas medijam "RIA novosti" viņa žēlojusies par ES sankcijām, no kurām ciešot paši eiropieši.

Alina Gerliņa jau iepriekš nonākusi Valsts drošības dienesta (VDD) redzeslokā. Viņa pieminēta arī VDD pārskatā par iepriekšējo gadu, jo piedalījusies pasākumā "Krievijas līderi".

VDD norādīja, ka šīs pasākums ir līdzeklis, caur kuru Krievijas iestādes vervē krievu tautības jauniešus, lai tie izplatītu Kremļa pasaules redzējumu. Viņa bijusi arī prokremliskā interneta portāla "Baltnews" redaktore.

Savukārt Ārlietu ministrija uzsver, ka Gerliņa nepārstāv ne Latviju, ne Latvijas valsti. Ministrija arī pauž stingru nosodījumu Krievijas rīkotajiem pseidoreferendumiem Ukrainā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu