Karā jāiet arī čempioniem - mobilizācijas pavēsti saņēmis slavenais krievu bokseris Valujevs (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nikolajs Valujevs
Nikolajs Valujevs Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais pasaules boksa čempions supersmagajā svarā Nikolajs Valujevs saņēmis mobilizācijas pavēsti, savā "Telegram" kanālā atklājis pats cīkstonis.

Kā zināms, Krievijā izsludināta "daļēja" mobilizācija. Bijušais bokseris, kurš pēc karjeras beigām sāka gaitas politikā, uzsver, ka pavisam noteikti atsauksies uz saņemto pavēsti.

"Es arī saņēmu pavēsti. Nākamnedēļ es pavisam noteikti atsaukšos kara komisariātam. Lai gan, ja strikti skatāmies no militārā viedokļa, esmu civiliedzīvotājs, šobrīd militāras operācijas tiek veiktas plašā teritorijā. Tāpēc ar esošo cilvēkresursu, kam ir militāri kontrakti, nav gana," Valujevu citē "Izvestia".

Teorētiski Krievijā mobilizētas tiek personas līdz 35 gadu vecumam, tomēr Valujevs ir jau kārtējais piemērs, kas apliecina, ka šāds vecuma limits netiek ievērots. Iepriekš mobilizācijas pavēsti saņēmis arī 37 gadus vecais bijušais Krievijas izlases futbolists Dinijars Biļaļetdinovs

49 gadus vecais Valujevs savas profesionālās karjeras laikā izcīnīja 50 uzvaras, piedzīvojot divus zaudējumus. Sportista gaitas Valujevs noslēdza 2009. gadā pēc zaudējuma britu bokserim Deividam Hejam.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu