VIDEO ⟩ "Sāka mācīt mani, kā vajag braukt." Šoferis ar Baltkrievijas diplomāta auto izraisa avāriju un bēg no notikuma vietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Piektdienas vakarā Rīgā uz Krišjāņa Valdemāra ielas kāds autovadītājs, tuvojoties degvielas uzpildes stacijai, sajutis spēcīgu triecienu. To izraisījis auto, kas, domājams, saistīts ar Baltkrievijas vēstniecību. Tā īpašnieks gan no notikuma vietas ātri aizbēdzis, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Dainis un arī otra transportlīdzekļa vadītājs apstājās, pēc kā nepazīstamais šoferis sācis otru mācīt, kā braukt. Cietušais stāsta, ka tad starp abiem izveidojusies konlfiktsituācija.

"Redzams, ka cilvēks nebija ieinteresēts konfliktu risināt, bet tieši otrādāk – eskalēt," stāsta Dainis.

"Un tad bija tas moments, kad teicu, ka zvanīšu policijai, lai ziņotu par notikušo. Tajā brīdī, kad pieliku telefonu pie auss, skatos, ka viņš iekāpj automašīnā un pamet notikuma vietu. Protams, pirmajā brīdī tāds neliels šoks par to, jo, – kā tā var."

Dainis piefiksējis avārijā iesaistītās automašīnas numura zīmi un par sadursmi ziņojis policijai.

Aplūkojot interneta dzīlēs publicētas fotogrāfijas un izpētot citu informāciju, noprotams, ka konkrētais "Audi" ir no Baltkrievijas diplomātu autoparka.

"Pārsteigums bija, ka pie "Audi" stūres bija latviešu šoferis," uzsver Dainis.

Likumsargi lakoniski norāda, ka vēl joprojām turpinās baltā spēkrata meklēšana.

Pēc demonstrācijām un protestiem, kas sekoja pēc apšaubāmām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, Latvija izraidīja vairākus diplomātus, un tagad kaimiņvalsts vēstniecība Rīgā, Jēzusbaznīcas ielā, ir pamesta. Tiesa gan, Daugavpilī izveidots Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsulāts.

Konsulāta pārstāve gan atbild, ka nekādi nespējot palīdzēt, jo nevarot sniegt datus par diplomātiskajiem transportlīdzekļiem. Arī Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas rokas šoreiz ir par īsu.

Ministrija vēl norāda, ka saskaņā ar Vīnes konvenciju diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecības automašīnu vadītājiem ir pienākums cienīt uzņemošās valsts likumus un noteikumus, tostarp arī ceļu satiksmes noteikumus. Tiesa gan,

Baltkrievija arī pirms Aleksandra Lukašenko diktatūras jaunā cēliena ignorējusi vairākus Vīnes konvencijas pantus.

"Ja Ārlietu ministrija saņem informāciju par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros ceļu satiksmes negadījuma izraisītājs ir ārvalstu diplomāts, Ārlietu ministrija sazinās ar vēstniecību un veic preventīvas pārrunas par pienākumu cienīt un ievērot uzņemošās valsts noteikumus un likumus," turpina ministrija.

Ministrijas ieskatā automašīnas saimnieks gan varētu arī pat nebūt saistīts ar diplomātiem. Iespējams, baltais "Audi" mistiskā veidā ticis pie īpašās numura zīmes.

Par laimi, Daiņa auto nav cietis smagi un KASKO apdrošināšana segšot remontu.

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu