"Tā notiek, kad izglītības sistēma izgāžas..." Abduls-Džabars "iznīcina" NBA galveno Covid-19 vakcīnu noliedzēju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kairijs Ērvings
Kairijs Ērvings Foto: AFP/SCANPIX

Leģendārais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) centra spēlētājs Karims Abdulds-Džabars ļoti asi izteicies par savu amata brāli Kairiju Ērvingu.

Kairijs Ērvings nenoliedzami ir augsta līmeņa basketbolists, tomēr popularitāti Bruklinas "Nets" saspēles vadītājs izpelnījies ne tikai ar sniegumu laukumā, bet arī ar izteikumiem ārpus tā.

Ērvings jau pirms vairākiem gadiem bija starp slavenībām, kas uzskata, ka zeme patiesībā ir plakana. Savukārt, sākoties masveida vakcinācijai pret Covid-19, Ērvings kļuva par vadošo vakcīnas noliedzēju NBA spēlētāju vidū.

Tagad pie Ērvinga "rīkles" ķēries leģendārais Karims Abduls-Džabars, kurš nereti iestājas par sabiedrībā aktuālām problēmām.

"Kairija Ērvinga domu gājiens ir spilgts piemērs tam, kas notiek, kad izglītības sistēma izgāžas. Pagājušajā oktobrī es rakstīju par Kairija Ērvinga atteikšanos vakcinēties. Rakstīju, kāpēc šāds lēmums ir pārgalvīgs un destruktīvs, it sevišķi melnādaino amerikāņu vidū. Man bija taisnība. Ērvingam bija pilnīgi vienalga. Viņš turpināja paust savas pretvakcinācijas idejas, neatkarīgi no mirušo cilvēku skaita, uzsverot, ka ir "moceklis"," rakstīja bijušais centra spēlētājs.

Abduls-Džabars uzsver, ka problēma ir arī bagātu cilvēku visatļautība un atteikšanās uzņemt kritiku.

"Bagāti un populāri cilvēki mēdz tikt cauri ar stulbu apgalvojumu izteikšanu, jo nauda viņus izolē no sekām. Viņi sev apkārt uztur roklaižas, kuru pienākums ir apstiprināt jebkuru no debilajām idejām: "Jā, Ērvinga kungs, zeme nekad nav bijusi plakanāka." Bet tagad viņš ir vēl destruktīvāks un vienkārši stulbāks nekā iepriekš," raksta Abduls-Džabars.

Bijušais basketbolists norāda uz Ērvinga lēmumu savā "Instagram" kontā atsaukties uz bēdīgi slaveno sazvērestības teoriju atbalstītāju Aleksu Džounsu, kurš vēl ilgus gadus uzsvēra, ka bēdīgi slavenā apšaude Sendijas Hukas pamatskolā bijusi "sarunāta" un nogalinātā Džesija Luisa vecāki esot ļoti labi aktieri. 2022. gadā tiesa Džounsu atzina par vainīgu viltus informācijas izplatīšanā un piesprieda viņam izmaksāt 45,2 miljonu lielu kompensāciju mirušā Luisa vecākiem par morālā kaitējuma nodarīšanu.

Video, ar kuru dalījās Ērvings, redzams fragments no Džounsa 2002. gada uzrunas, kad viņš līdzcilvēkus brīdināja par līderiem, kuri speciāli sabiedrībā "izlaiž" nāvējošas sērgas. Tieši sevis asociēšana ar šādu personu Abdulam-Džabaram Ērvinga rīcībā šķiet visnepieņemamākā.

"Alekss Džounss ir viens no pretīgākajiem cilvēkiem šajā pasaulē. Asociēt sevi ar viņu nozīmē dalīties ar viņa "smaku"," rakstīja "Lakers" un "Bucks" leģenda.

Abduls-Džabars uzsver, ka Ērvings ar savām izdarībām publiskajā telpā nomelno citu sociāli aktīvu sportistu slavu.

"Kairiju Ērvingu vairums uzskatītu par klaunu, ja viņš nebūtu tik populārs jauniešu vidū, kuri seko profesionāliem sportistiem. Kad es skatos uz sportistiem, kuri savu statusu ir izmantojuši, lai uzlabotu sabiedrību (Kolins Kaperniks, Lebrons Džeimss, Muhamends Ali, Bils Rasels, Bilija Džīna Kinga, Artūrs Ešs un cit), kļūst skaidrs, ka Ērvings ir apkaunojis sportistus, kuri cīnās, lai sabiedrība viņus uztver par ko vairāk nekā tikai stulbiem klauniem," asi izsakās Abduls-Džabars.

Nobeigumā leģendārais basketbolists aicināja līdzcilvēkus publiski atcelt Ērvingu. Bijušais centra spēlētājs mudināja apkārtējos vērsties pie Ērvinga sponsoriem, piemēram, "Nike" ar aicinājumu atteikties no viņa.

"Nejūtieties slikti par Ērvingu. Viņš savas karjeras laikā ir nopelnījis 230 miljonus. Ar tādu naudu var nopirkt daudzus roklaižas," nobeigumā raksta Abduls-Džabars.

Ērvings aizvadītajā sezonā Covid-19 ierobežojumu dēļ laukumā izgāja vien 29 spēlēs, vidēji atzīmējoties ar 27,4 punktiem un 5,8 rezultatīvām piespēlēm.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu