Itālija iesaldējusi nekustamos īpašumus, kas pieder bijušajam "Rosņeftj" vadītājam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Vladimirkarp/Shutterstock

Pirmdien, 4. oktobrī, Itālija iesaldējusi vairākus nekustamos īpašumus, kas pieder agresorvalsts oligarhiem Eduardam Hudainatovam un Grigorijam Berjozkinam, ziņu aģentūrai "Reuters" norādīja tieši informēti ziņu avoti.

Itālijas finanšu policija (Guardia di Finanza) iesaldēja villu "Altachiara" ar parku, kas atrodas piekrastes pilsētā Portofino netālu no Dženovas, kā arī nekustamo īpašumu un automobili Romā. Šie īpašumi pieder Krievijas enerģētikas milža "Rosņeftj" bijušajam vadītājam Hudainatovam.

Hudainatovs tika iekļauts Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Viņa aktīvu vērtība ir apmēram 57 miljoni eiro, pavēstīja viens no informētajiem avotiem.

Itālijas policija maijā konfiscēja luksusa jahtu apmēram 700 miljonu ASV dolāru vērtībā, kas tika uzskatīta par piederošu Hudainatovam un kuru mediji saistīja ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Citā operācijā policija pirmdien iesaldēja nekustamo īpašumu vairāk nekā 15 miljonu eiro vērtībā, kas atrodas Sirmiones pilsētā pie Gardas ezera Itālijas ziemeļaustrumos un pieder Krievijas tiešo investīciju grupas "Esn" valdes priekšsēdētājam Berjozkinam.

Itālija martā un aprīlī konfiscēja villas un jahtas vairāk nekā 900 miljonu eiro vērtībā turīgiem Krievijas pilsoņiem, kas regulāri brauca uz Itāliju atpūsties un bija nopirkuši nekustamos īpašumus daudzās prestižās vietās.

Krievijas oligarhiem Itālijā konfiscēto aktīvu kopējā vērtība pārsniedz 1,7 miljardus eiro, liecina Itālijas finanšu policijas atjauninātais oficiālais saraksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu