VIDEO ⟩ Alkohola reibumā, bez tiesībām un dubultojot atļauto braukšanas ātrumu. Pārkāpējam dzenas pakaļ vairākas ekipāžas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Artūrs Blomkalns/Valsts policija

Sēžoties pie stūres, lai aizvestu draugu pie ārsta, kāds vīrietis Rīgā neņēma vērā būtiskus apstākļus. Autovadītāja apliecības vīrietim nav, un arī alkohols neizrādījās šķērslis. To likumsargi atklāja vien pēc tam, kad šoferis izcēlās satiksmē, dubultojot atļauto braukšanas ātrumu, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

"Mercedes Benz" šoferim ceļu likumsargi aizšķērsoja Grīvas ielā, tieši starp sākumskolu un bērnudārzu. Valsts policijas (VP) ekipāža autovadītāju bija ievērojusi pārāk ātri braucam pa Daugavgrīvas ielu. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, "Mercedes" traucās ar 104 km/h. Uz likumsargu prasībām apstāties vīrietis nereaģēja un sāka bēgšanu. Šofera tvarstīšanā tika iesaistītas vairākas VP ekipāžas, kā arī talkā nāca Rīgas pašvaldības policijas darbinieki.

Autovadītājs daudzkārt apdraudēja citus satiksmes dalībniekus. Viņš lielā ātrumā brauca pa trotuāriem, zaļajām zonām un iekšpagalmiem.

Blakus šoferim sēdēja viņa draugs, kuru "Mercedes" stūrētājs bija solījis aizvest uz slimnīcu. Acīmredzot lauzt norunu vadītājs nebija gatavs, bet pamatīgi pārkāpt satiksmes noteikumus gan.

"Tika noskaidrots, ka pie automašīnas stūres bija sēdies kāds 1964. gadā dzimis vīrietis, kurš vadīja spēkratu, būdams 0,59 promiļu reibumā. Tāpat viņam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību," stāsta VP pārstāve Līna Bagdone.

Pret pārkāpēju sākts kriminālprocess un vairāki administratīvā pārkāpuma procesi par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu