Ja Putins nolemtu izmantot kodolieročus, Rietumu izlūkdienesti nekavējoties par to zinātu, pauž Ukrainas militārais eksperts (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: Gil Corzo/Shutterstock

Ja Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins nolemtu izmantot kodolieročus, Rietumu izlūkdienesti nekavējoties zinātu par to, intervijā Ukrainas medijam "Gordon" pauda Ukrainas militārais eksperts Oļegs Ždanovs.

Pēc viņa teiktā, Rietumi ļoti labi zina Krievijas kodolieroču uzglabāšanas vietas, jo tās visas ir pārbaudītas saskaņā ar Kodolieroču neizplatīšanas līgumu.

"Es vienmēr minu ģenerāļa [Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direktorāta priekšnieka Kirila] Budanova piemēru. Viņš vasaras sākumā teica:

"Kad tikšanās beidzas Putina bunkurā, piecas minūtes vēlāk stenogramma ir uz Rietumu izlūkdienestu galda."

Tāpēc domāju, ka Rietumi par to tūlīt uzzinās," sacīja Ždanovs.

Viņš arī norādīja, ka kodoltrieciena veikšanas process ir daudzlīmeņu.

"Bēdīgi slavenā sarkanā poga ir mīts, ko rada mediji. Kodolsomā ir kodi kodollādiņa nogādāšanai kaujas stāvoklī. Un procedūra ir daudzlīmeņu. Ja kāds no līmeņiem neizdodas vai tā nav izpildīts, tad kodi nesasniegs ne palaišanas ierīci, ne pielietošanas līdzekli... Un, ņemot vērā stāvokli, kādā [Krievijas] tehnika ir nonākusi ilglaicīgās glabāšanas dēļ, domāju, ka kodolgalviņas varētu būt aptuveni tādā pašā stāvoklī," pauda eksperts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu