VIDEO ⟩ Pagalmā novietotam auto uzkritusi ceļazīme. Īpašnieks kopš maija neziņā par kompensāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: classic topcar/Shutterstock

Cēsu novada Liepas ciema daudzdzīvokļu namu pagalmā novietotai automašīnai uzkritusi ceļazīme. Apskādētās automašīnas īpašnieks kopš maija neziņā, kam prasīt kompensāciju, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Jaunietis Alans šī gada maijā novietoja savu automašīnu daudzdzīvokļu nama pagalmā Cēsu novada Liepas ciemā. Alans bija pārsteigts, vēlāk ieraugot, ka spēkratam uzkritusi blakus esošā ceļazīme.

Izsauktie likumsargi konstatēja automašīnas bojājuma faktu un fiksēja, ka ceļazīmes stabs pie pamatnes bija aprūsējis, tāpēc pārdalījās un noliecās, atsitoties pret spēkratu, raidījumam "Bez tabu" pastāstīja Alans.

Klausot likumsargu ieteikumam, Alans vērsās pašvaldībā ar iesniegumu, lūdzot kompensāciju. Likumā noteiktajā termiņā – mēneša laikā – pašvaldība neatbildēja, tāpēc  Alans atkārtoti vērsās pašvaldībā divarpus mēnešus pēc notikušā.

"Ieteica vērsties pie apsaimniekotāja "Cēsu dzīvokļu pārvalde". Uzrakstīju apsaimniekotājam, sagaidīju atbildi, ka tā nesot viņu zīme, un aicinājumu vērsties pie tās īpašnieka," namu apsaimniekotāja atbildi atstāsta Alans.

Alans aizvien ir neziņā, kam pieder ceļazīme, attiecīgi – kam prasīt kompensēt skādi? Autoservisā par bojājuma – buktes – remontu tika prasīti 200 eiro.

"Teica, ka nezina, kas ir īpašnieks, tāpēc ieteica vērsties Cēsu novada pašvaldībā, kur es jau sākotnēji vērsos. Sanāk, ka mani "futbolē". Tagad man tas ir apnicis, tāpēc vērsos pie jums ["Bez tabu"].

Tas ir princips: kāpēc man jāmaksā sava nauda, ja tā nav mana vaina? Man vajadzīga palīdzība, bet neviens nepalīdz. Kāpēc man nevar paskaidrot, kur doties? Kāpēc netiek sniegta precīza informācija?" norādīja Alans.

Tika noskaidrots, ka ceļazīme pieder pašvaldībai. Tā kā Alanam ir tikai OCTA polise, aicina vērsties pie OCTA apdrošinātāja.

"Ja bojājums radīts, civiltiesiskā kārtībā tas notiek šādi: ziņo policijai, kas konstatē faktu, bet tālāk jāvēršas pie apdrošinātāja. Apdrošinātājs regresa kārtībā vēršas pret vainīgo pusi. Mēs, pašvaldība, nevaram samaksāt, jo nav pierādījumu, tāpēc ir jāievēro šī procedūra.

Mēs varam atrast daudzas zīmes, kas ir izrūsējušas, sliktā stāvoklī, bet mēs nezinām, kāpēc tā zīme uzkrita, varbūt trieciena dēļ. Varbūt kāds to uzgrūda virsū, par kaut ko atriebjoties. Mēs varam dažādas versijas izvirzīt. Mēs gaidām regresa prasību no apdrošinātāja," skaidroja Priekuļu apvienības pārvaldes vadītāja Evita Šīrante.

Video: "Bez tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu