Karatists Kalniņš "Karate Combat" organizācijā debitēs jau oktobra beigās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kalvis Kalniņš
Kalvis Kalniņš Foto: Kalvis Kalniņš/Facebook

Latvijas karatists Kalvis Kalniņš "Karate Combat" turnīrā debitēs 29. oktobrī Orlando ar cīņu pret marokāni Abdesalamu Ameknasi, vēsta sacensību rīkotāji.

Kalniņš pērn pārstāvēja Latviju Tokijas olimpiskajās spēlēs un kopš tā laika starptautiskajā apritē piedalījās tikai pasaules čempionātā un Pasaules spēlēs. Karatē nebūs iekļauts 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu programmā un pēc šovasar notikušajām Pasaules spēlēm Kalniņš paziņoja, ka ir noslēdzis savu karjeru WKF paspārnē.

Tāpat kā Kalniņš, arī Ameknasi cīnījies "kumite" grupā svara kategorijā līdz 60 kilogramiem. 2018.gadā marokānis izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā, bet gadu vēlāk kļuva par Āfrikas vicečempionu.

Abi aizvadīs cīņu pašā vieglākajā svara kategorijā, kas ir līdz 61,2 kilogramiem.

29.oktobra cīņu vakara centrālais duelis būs starp latvieti Edgaru Skrīveru un brazīlieti Brunu "Tīģeri" Souzu. Maijā Skrīvers zaudēja čempiona jostu vieglajā svarā, ar nokautu piekāpjoties brazīlietim Luisam Viktoram Rošam.

"Karate Combat" ir organizācija, kas apvieno karatistus un MMA cīkstoņus ar karatē bāzi. Noteikumi paredz sitienu tehniku stājā ar MMA cimdiņiem, atļauti ir arī metieni un īsu sēriju sitieni parterī, bez laušanas un žņaugšanas paņēmieniem parterī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu