Makss Verstapens Japānas "Grand Prix" startēs no pirmās pozīcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix

"Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 18. posma - Japānas "Grand Prix" - kvalifikācijā un svētdien galveno sacīksti sāks no pirmās pozīcijās.

Nīderlandietis, kurš šajā posmā var nodrošināt čempiontitulu, ātrāko apli 5,807 kilometrus garajā trasē veica minūtē un 29,332 sekundēs.

Otrajā vietā, zaudējot 0,010 sekundes, ierindojās "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kuram sekoja viņa komandas biedrs Karloss Sainss juniors.

Ārpus labāko trijnieka palika Verstapena komandas biedrs Serhio Peress, kuram piektajā vietā sekoja "Alpine" vienības pārstāvis Estebans Okons, bet sestajā pozīcijā ierindojās Lūiss Hamiltons ("Mercedes").

Septīto vietu ieņēma Fernando Alonso ("Alpine"), astotais bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), devīto ātrāko rezultātu sasniedza Sebastians Fetels ("Aston Martin"), kamēr labāko desmitnieku noslēdza Lando Noriss ("McLaren").

Kvalifikācijas pirmajā kārtā izstājās Nikolass Latifi, Aleksandrs Albons (abi - "Williams"), Lenss Strols ("Aston Martin"), Kevins Magnusens ("Haas"), Pjērs Gaslī ("AlphaTauri"), kamēr pēc otrās kārtas kvalifikāciju neturpināja Miks Šūmahers ("Haas"), Džou Guaņjui ("Alfa Romeo"), Valteri Botass ("Alfa Romeo"), Juki Cunoda ("AlphaTauri") un Daniels Rikjardo ("McLaren").

Pēc 17 no 22 posmiem Verstapenam kopvērtējumā ir 341 punkts. 237 punkti ir Leklēram, bet turpat ir Peress ar 235 punktiem, viņiem ar 203 punktiem sekojot Raselam.

Konstruktoru kausā līdere ar 576 punktiem ir "Red Bull", otrajā vietā ar 439 punktiem ir "Ferrari", bet trešajā - ar 373 punktiem - "Mercedes".

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu