Divas konservatīvas partijas ir sabloķējušās un dzen Kariņu stūrī, uzskata Pavļuts (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts tikšanās laikā ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem, kurā pārrunā iespējas rast risinājumus jautājumā par pedagogu atalgojumu un darba slodzi.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts tikšanās laikā ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem, kurā pārrunā iespējas rast risinājumus jautājumā par pedagogu atalgojumu un darba slodzi. Foto: Zane Bitere/LETA

Divas konservatīvas partijas valdības veidošanas procesā ir sabloķējušās un dzen sarunu vadītāju, premjerministru Krišjāni Kariņu (JV) stūrī, vērtējot koalīcijas veidošanas procesu, uzskata Saeimā nepārvēlētais veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" politiķis atgādināja, ka 14.Saeimas vēlēšanu iznākums partiju apvienībai "Attīstībai/Par!" ir bijis dramatisks, taču, ja vēlētājs uzskata, ka partijai četrus gadus jāpasēž uz rezervistu soliņa, tas tiks darīts.

"Plinti krūmos nemetīsim. Godam nostrādāsim līdz esošās valdības termiņa beigām. Līdz partijas kongresam un tajā izvērtēsim visas pieļautās kļūdas," norādīja politiķis, kurš pats, atkāpjoties no partijas valdes, uz to nekandidēs, lai dotu iespēju politisko spēku vadīt jaunajiem.

Pavļuts domā, ka jaunā paaudze vedīs partiju uz priekšu, varbūt nedaudz citādāk, sacīja politiķis.

Raugoties uz jaunās valdības veidošanas procesu, Pavļuta ieskatā patlaban diezgan nepārprotami var novērot to, ka divas partijas - Nacionālā apvienība (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS) - ir sabloķējušās un dzen Kariņu stūrī.

"Mūsu ieskatā "Progresīvajiem" būtu jābūt valdībā, kaut vai tāpēc , lai būtu valdībai vairāk mandātu," pauda veselības ministrs.

Kā ziņots, šodien sākas potenciālo koalīcijas partiju sarunu "otrais raunds".

AS politiķis Uldis Pīlēns ir norādījis, ka "Jaunās vienotības" (JV) pārstāvji politiskajam spēkam ir piedāvājuši tikšanos, lai turpinātu darbu pie potenciālās koalīcijas veidošanas. Tomēr komentārus par tikšanās laikiem un plānotajiem sarunu tematiem JV pārstāvji pagaidām nesniedz, minot, ka atbildēs uz jautājumiem pēc šodien plkst.11 plānotās JV valdes sēdes.

Ceturtdien pēc AS un NA tikšanās Pīlēns uzsvēra, ka no šīs nedēļas ar paveicamo darbu apkopošanu ir jāsāk strādāt "vēl detalizētāk".

Savukārt partija "Progresīvie" šonedēļ uz sarunām aicināšot gan AS, gan Nacionālo apvienību (NA), lai pārrunātu iespējamo sadarbību, Latvijas Televīzijas raidījumā raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja "Progresīvo" līderis Kaspars Briškens.

Partijas par tikšanās norises laiku un vietu gan vēl nav vienojušās, aģentūru LETA informēja "Progresīvo" pārstāvji.

Tāpat vēstīts, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza JV, kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība - 16, AS - 15, NA - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10 un "Latvija pirmajā vietā", kura ieguvusi deviņus mandātus.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu