VIDEO ⟩ Putins nāk klajā ar paziņojumu par Krievijas apšaudēm Ukrainā. Draud ar "bargu" atbildi (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins apstiprinājis, ka šorīt veiktās apšaudes Ukrainā ir veikusi Krievija, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Jau ziņots, ka Krievija pirmdien ar raķetēm apšaudīja Kijivu un citas Ukrainas pilsētas, trāpot civilajiem mērķiem un nogalinot nevainīgus cilvēkus.

Eiropas Savienības (ES) paziņojusi, ka Krievijas īstenotie raķešu uzbrukumi civiliedzīvotājiem Ukrainā ir līdzvērtīgi kara noziegumiem.

Šie uzbrukumi ir Krievijas atbilde sestdien notikušajam sprādzienam uz tilta, kas savieno Krievijas 2014.gadā anektēto Krimu ar Krieviju. Maskava šajā sprādzienā vaino Kijivu.

"Nebija iespējams atstāt (Ukrainas uzbrukumus) bez atbildes. Ja teroraktu mēģinājumi turpināsies, atbildes reakcija no Krievijas būs barga un atbilstoša apdraudējuma līmenim," televīzijā pārraidītā drošības padomes sēdē paziņoja Putins.

"Lai par to nav šaubu," viņš piebilda.

Atbildot uz Krimas tilta spridzināšanu, Krievija deva "masveida triecienu ar augstas precizitātes, tālas darbības rādiusa ieročiem (..) enerģētikas, militārās vadības un komunikācijas objektiem Ukrainā", paziņoja Putins.

Viņš arī apsūdzēja Ukrainu trīs uzbrukumos Kurskas atomelektrostacijai, kas atrodas aptuveni 85 kilometrus no Ukrainas robežas, un mēģinājumā uzbrukt gāzesvadam "TurkStream", kas pa Melno jūru savieno Krieviju ar Turciju.

VIDEO: Fragments no Putina uzrunas

VIDEO: Krievijas Aizsardzības ministrija publicē video, kā krievi izšāva raķetes uz Ukrainu

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu