Ventspils skolā policija pārbauda 450 jauniešus, lai novērstu atkarību izraisošu vielu apriti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Pirmdien, 10. oktobrī, Valsts policijas (VP) amatpersonas ar dienesta suņu palīdzību kādā Ventspils mācību iestādē pārbaudīja 450 jauniešus, lai novērstu narkotisku vielu apriti, pavēstīja VP.

Deviņi skolēni no konkrētās mācību iestādes pēdējā laikā bija nonākuši policijas redzeslokā par, iespējams, narkotisko vielu lietošanu.

VP dienesta suns izmeklēšanas laikā norādīja uz vienu jaunieti, kura, iespējams, atradusies apreibinošo vielu ietekmē. Lai to noskaidrotu, viņa tika nogādāta medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai.

Pie citiem skolēniem tika atrastas cigaretes, to skaitā arī elektroniskās cigaretes.

Kopumā ir sākti 11 administratīvo pārkāpumu procesi pret jauniešiem vecumā no 15 līdz 17 gadiem.

10 administratīvo pārkāpumu procesi sākti par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu glabāšanu, ja to izdarījis bērns, savukārt viens administratīvais process sākts par, iespējams, apreibinošo vielu lietošanu. Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, par šādu pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 15 eiro.

Pārbaudi skolā veica VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar VP Kinologu nodaļas Kurzemes grupas kinologiem un dienesta suņiem Marko, Yaro un Enzo.

VP informē, ka šādas pārbaudes notika iepriekš un notiks arī turpmāk, lai novērstu atkarību izraisošo vielu apriti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu