Sprādziens uz Krimas tilta: Krievija aizturējusi astoņus cilvēkus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) trešdien, 12. oktobrī, paziņoja, ka izmeklēšanā par sestdien notikušo eksploziju uz Krimas tilta aizturēti astoņi cilvēki.

"Šobrīd krimināllietas ietvaros aizturēti pieci Krievijas, trīs Ukrainas un Armēnijas pilsoņi, kuri piedalījās nozieguma sagatavošanā," paziņoja FSB.

FSB pavēstīja, ka kopā ar izmeklēšanas komiteju noskaidrots, ka uzbrukuma "organizators bija Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde, tās vadītājs Kirils Budanovs, darbinieki un aģenti".

FSB apgalvo, ka sprāgstvielas bija paslēptas celtniecības polietilēna plēves ruļļos, kas bija iekrauti kravas automašīnā, kas sestdienas rītā sprāga uz Krimas tilta.

Pēc FSB teiktā, krava augustā no Odesas tika nogādāta Bulgārijā, no turienes Gruzijā, pēc tam Armēnijā, no kurienes atkal Gruzijā un tad ievesta Krievijā.

Sestdien ap plkst. 6 uz Krimas tilta, kas savieno Krieviju ar okupēto Krimas pussalu, eksplodēja kravas automašīna, kā rezultātā aizdegās vilciena cisternas ar degvielu.

Sprādzienā sabruka tilta autoceļš, kas savieno Krasnodaru ar Kerču, bet autoceļš starp Kerču un Tamaņu nav cietis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu