Kā "paslaucīt zem paklāja" NBA starpsezonas lielāko skandālu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dreimonds Grīns
Dreimonds Grīns Foto: Reuters/ScanPix

Goldensteitas "Warriors" ir čempioni ne tikai Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet arī krīzes komunikācijā, meistarīgi notušējot komandas līdera Dreimonda Grīna nesavaldību treniņā.

Aizvadītajā nedēļā Ziemeļamerikas medijus pāršalca vēsts par NBA starpsezonas lielāko skandālu - "Warriors" komandas "dvēsele" Dreimonds Grīns iesitis pa seju kluba uzlecošajai zvaigznei Džordanam Pūlam.

Nekavējoties izplatījās ziņas, ka "Warriors" plāno disciplinēt Grīnu. Sitiens citam cilvēkam ASV var būt arī krimināli sodāms. Neraksturīgi mūsdienām notikušā video ieraksts publiskajā vidē nonāca vien dažas dienas vēlāk.

Līdz tam "Warriors" nācās koncentrēt savu komunikāciju uz Grīna disciplinēšanu. Komanda ziņoja, ka Grīns uz laiciņu ir devies prom no vienības. Bet brīdī, kad TMZ publiskoja video ar Grīna sitienu, "Warriors" šo situāciju varēja pagriezt citā leņķī.

Pēc incidenta video ieraksta nonākšanas internetā "Warriors" komunikācijas pārgāja uz krietni mazsvarīgāku, bet viņiem pašiem ērtāku jautājumu - kurš "nopludināja" video ar Grīna sitienu?

"Tāpēc ir svarīgi šādus atgadījumus turēt aiz slēgtām durvīm. Šajā līgā esmu vairāk nekā 30 gadus un esmu pieredzējis daudz traku notikumu. Kad šādi incidenti tiek turēti aiz slēgtām durvīm, tos ir viegli atrisināt. Viss notiek gludāk un tīrāk. Līdzko notikumi tiek "nopludināti", sākas elle zemes virsū. Kaut kāda iemesla dēļ šī nav pirmā reize, kad kāds mūsu organizācijā nopludina informāciju.

Ar to ir jātiek galā. Šī ir liela daļa problēmas," sarunā ar medijiem teica Kers.

Tātad Kera vārdi liek domāt, ka "Warriors" prioritāte šajā situācijā bija atrast vainīgo, kurš video nopludināja TMZ. Nevis sodīt agresoru...

Tāpat arī pazīstamais NBA apskatnieks Eidrians Vodžnarovskis, kuram kontakti ir visās komandās, paziņoja, ka "Warriors" fokusējas uz vainīgā atrašanu tieši "nopludināšanas" jautājumā.

"Viņi nekavējoties sāka izmeklēšanu. Protams, viņi ["Warriors"] nav priecīgi, ka video kļuva publisks. Viņi mēģina saprast, kā tas notika un vai to izdarīja kāds no organizācijas darbiniekiem," sacīja Vodžnarovskis.

Nevienam nav noslēpums, ka Vodžnarovskis ir NBA slavenākais insaiders. Līdz ar to fakts, ka Vodžnarovskis stāstīja par izmeklēšanas sākšanu, tieši šim incidentam pievērsa plašas publikas uzmanību.

Vismaz daļa no publikas, kas, iespējams, būtu prasījusi Grīna galvu, uz brīdi aizmirsa par pašu sitienu, jo uzmanības centrā tika nostādīts jautājums par video "nopludināšanu".

Kad pirmais "šoks" jau bija noplacis, Kers preses konferencē skaidroja, ka viņu satraucot gan Grīna sitiens, gan informācijas "nopludināšana".

Kad sliktās publicitātes liesmas bija rimušās, "Warriors" paziņoja par lēmumu, ko varēja sagaidīt - Grīnam ir piespriests naudas sods, bet spēles viņš neizlaidīšot.

Pirms pieciem gadiem, kad "Bulls" treniņā Bobijs Portiss nokautēja Nikolu Mirotiču, Čikāgas komanda vaininiekam piesprieda astoņu spēļu diskvalifikāciju. Ar vieglu ironijas devu var uzdot jautājumu - varbūt būtu labāk, ja arī toreiz kāds būtu kautiņa video "nopludinājis"?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu