Iztērē zagtu naudu video spēlē un dāvina sievietei "TikTok". Vīrietis piesakās karot Ukrainā, lai nomaksātu parādus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: "Apollo.lv" kolāža

Kāds Krievijas karagūsteknis atklājis šķietami absurdu iemeslu, kādēļ pievienojies armijai, lai karotu Ukrainā. Viņš esot ieslīdzis pamatīgos parādos, jo naudu iztērējis video spēlē un dāvinājis to kādai sievietei vietnē "TikTok", raksta medijs "Vice".

Ukrainas spēki sagūstīja kādu krievu karavīru. Intervijā ukraiņu blogerim Volodimiram Zolkinam, kas oktobra sākumā publicēta "YouTube", viņš atklāj, ka ir ieslīdzis naudas parādos, tādēļ pieteicies trīs mēnešus dienēt agresorvalsts armijā.

Strādājot veikalā, vīrietis esot atradis kāda cita vīrieša pazaudētu kredītkarti. Viņš to izmantojis un izņēmis skaidrā naudā 5000 rubļu (aptuveni 80 eiro). 

"Tajā pašā vakarā es naudu iztērēju video spēlē "World of Tanks". Spēļu valūtā," atklāj karavīrs. Izrādās, ka kartes kods neesot bijis nepieciešams, un viņš iegādājies tanku.

Policija viņu ātri atrada un izvirzīja apsūdzību par bankas krāpniecību. Viņš atdeva iztērēto naudu, taču tika pie soda 300 000 rubļu apmērā (aptuveni 4855 eiro). Vīrietis to piecus gadus jau nevar nomaksāt, tāpēc pieteicies trīs mēnešus karot Ukrainā. Ar iesaukšanas prēmiju un ikmēneša algu viņam izdotos atdot  parādu trīs mēnešu laikā.

Taču vīrietis tika notverts, un nav zināms, kad viņš atgriezīsies Krievijā un vai spēs nomaksāt savu parādu.

Viņš arī atklāj, ka ir aizņēmies naudu ātrajos kredītos. Vīrietis to dāvinājis kādai sievietei vietnē "TikTok". Vairāku mēnešu laikā viņš iztērējis aptuveni 800 eiro. 

Karavīrs esot vēlējies "palīdzēt" tiktokerei, kā arī sapņojis kādreiz viņu satikt. Abi esot sarakstījušies un runājuši. Viņš arī norāda, ka pirms ierašanās Ukrainā "neesot zinājis, kas tur notiek".

Kādā brīdī sieviete esot iecēlusi viņu par čata moderatoru.

Volodimirs Zolkins regulāri intervē krievu karagūstekņus un cenšas atspēkot Krievijas dezinformāciju. Katras intervijas sākumā karavīrs apliecina, ka ir piekritis intervijai un Zolkins ir sacījis, ka palīdzēs sazināties ar ģimeni. 

Intervijas beigās karavīrs aicina citus krievus "domāt ar savu galvu un atcerēties savus mīļos".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu