"Microsoft" vairākās valstīs izvairās no nodokļu maksāšanas, liecina pētījums (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"
" Foto: Volodymyr Kyrylyuk/Shutterstock

ASV datortehnoloģiju milzis "Microsoft Corp." izvairījies no nodokļu maksāšanas vairāku miljardu apmērā Lielbritānijā, Austrālijā un Jaunzēlandē, noskiadrots Uzņēmumu nodokļu uzskaites un pētniecības centra (CICTAR) veiktā pētījumā.

Vienlaikus uzņēmums šajās valstīs ieguvis ienesīgus valsts sektora līgumus. 

Uzņēmums, kas vienmēr apgalvojis, ka ievēro to valstu likumdošanu un noteikumus, kur tas darbojas, valstu kasēm liedzis tik ļoti nepieciešamos ienākumus, vienlaikus saņemot nodokļu maksātāju naudu, norāda CICTAR.

"Vairākos gadījumos "Microsoft" pēdējos gados nav maksājis nodokļus, ienākumus novirzot uz uzņēmumumiem ar nodokļu rezidenci Bermudu salās vai citās labi zināmās nodokļu patvērumu valstīs," skaidro centrs.

Pētījumā teikts, ka uzņēmuma Īrijas struktūrvienība "Microsoft Global Finance", kuras nodokļu rezidence ir Bermudu salās, 2020. gadā investīcijās konsolidēja vairāk nekā 100 miljardus doolāru un, neskatoties uz 2,4 miljardu dolāru pamatdarbības peļņu, nesamaksāja nekādus nodokļus.

Tikmēr kādā citā piemērā "Microsoft Singapore Holdings" 2020. gadā no dividendēm reģistrēja 22,4 miljardu dolāru ienākumus, taču paziņoja par nodokļu saistībām vien 15 dolāru apmērā.

Vienlaikus "Microsoft" pēdējos piecos gados Lielbritānijā, ASV, Austrālijā un Kanādā noslēdzis valstu līgumus vismaz 3,3 miljardu dolāru apmērā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu