Kims "gandarīts": Ziemeļkoreja izmēģinājusi spārnotās raķetes, kas var transportēt taktiskos kodolieročus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas mediji ceturtdien, 13. oktobrī, paziņoja, ka valsts ir izmēģinājusi divas tāla darbības rādiusa spārnotās raķetes, un to palaišanu pārraudzīja valsts līderis Kims Čenuns.

Ziņās bija teikts, ka šie ieroči ir aprīkoti taktisko kodolieroču transportēšanai un jau ir dislocēti Ziemeļkorejas armijas vienībās.

Spārnotās raķetes trešdien nolidoja 2000 kilometrus virs jūras, pirms tās trāpīja mērķiem, ziņoja valsts oficiālā ziņu aģentūra KCNA. Spārnotās raķetes lido daudz zemākā augstumā nekā ballistiskās raķetes, tāpēc tās ir grūtāk pamanīt un pārtvert.

Kims pauda "lielu gandarījumu" par šiem izmēģinājumiem spārnoto raķešu kaujas efektivitātes uzlabošanai. KCNA ziņoja, ka šīs raķetes jau ir "dislocētas Korejas Tautas armijas vienībās taktisko kodolieroču operācijai".

Kims sacīja, ka Ziemeļkorejas nukleārie kaujas spēki ir "pilnā gatavībā īstam karam" un ka šie izmēģinājumi ir vēl viens brīdinājums valsts ienaidniekiem.

ANO tehniski nav aizliegusi Ziemeļkorejai izmēģināt spārnotās raķetes, toties visi Ziemeļkorejas ballistisko raķešu izmēģinājumi ir sankciju pārkāpums un par tiem parasti ziņo Dienvidkoreja vai Japāna. Ne Seula, ne Tokija nebija ziņojušas par šo spārnoto raķešu izmēģinājumu.

Kims 2021. gada janvārī partijas kongresā pasludināja taktisko kodolieroču iegūšanu par vienu no galvenajām prioritātēm. Šogad viņš solīja iespējami ātri attīstīt Ziemeļkorejas kodolspēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu