Izsolē nonākusi bumba, ar kuru Maradona guva bēdīgi slavenos "Dieva rokas" vārtus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Djego Maradona
Djego Maradona Foto: AP/Scanpix

Pēc mēneša izsolē varēs iegādāties "Dieva rokas" futbola bumbu, kuru leģendārais argentīnietis Djego Maradona 1986.gada Pasaules kausa ceturtdaļfinālā raidīja Anglijas izlases vārtos.

Izsole notiks "Graham Budd Auctions" izsoļu namā 16.novembrī un paredzams, ka slavenās bumbas cena būs diapazonā no 2,8 līdz 3,3 miljoniem ASV dolāru (2,85-3,4 miljoni eiro).

Maradona ar roku guva ceturtdaļfināla pirmos vārtus spēles 51.minūtē, vēlāk to nodēvējot par "Dieva roku". Četras minūtes vēlāk, apspēlējot piecus pretiniekus un vārtsargu Pīteru Šiltonu, argentīnietis guva savus otros vārtus mačā. Šie vārti 2002.gadā izpelnījās "gadsimta vārtu" titulu.

Pēc tās spēles Maradona, kurš 60 gadu vecumā mira 2020.gada nogalē, teica, ka "vārti gūti nedaudz ar Maradonas galvu un nedaudz ar Dieva rokas palīdzību."

Argentīna toreiz uzvarēja ar 2:1 un vēlāk kļuva par čempioni.

Līdz šim bumba atradās tā mača galvenā tiesneša tunisieša Ali ben Nasira īpašumā, kurš norāda, ka "pienācis laiks ar to dalīties pasaulei", un izteica cerību, ka pircējs to izliks publiskai apskatei.

"Es nevarēju redzēt incidentu. Manu redzamību aizsedza divi spēlētāji - Šiltons un Maradona," par "Dieva rokas" vārtiem norāda Ali ben Nasirs. "Pēc FIFA instrukcijām skatījos uz līnijtiesnesi, kuram jāapliecina vārtu gūšanas pareizība. Viņš devās centra virzienā, tādejādi signalizējot, ka viss bijis kārtībā un vārtu guvums jāieskaita."

"Pēc spēles pie manis pienāca Anglijas izlases galvenais treneris Bobijs Robsons, kurš teica: "Tu paveici labu darbu, bet asistents bija bezatbildīgs"," senos notikumus atcerējās tunisiešu tiesnesis.

Izsolē būs pieejams arī bin Nasera tās spēles krekls, kā arī Argentīnas izlases krekls, ko parakstījis Maradona un vēlāk atsūtījis tunisiešu tiesnesim.

Jau vēstīts, ka maija sākumā izsolē par tobrīd sporta relikviju rekordsummu - 9,3 miljoniem ASV dolāru - tika pārdots Maradonas krekls, kurā viņš spēlēja gūstot savus slavenos "Dieva rokas" vārtus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu