"Esam situācijas ķīlnieki." Ruks komentē jaunumus Bezzubova slepkavības lietā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bezzubova slepkavībā izmantotā automašīna atrasta sadegusi Mežaparkā
Bezzubova slepkavībā izmantotā automašīna atrasta sadegusi Mežaparkā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts policija ir centusies panākt, lai Krievija izdod Latvijai vīriešus, kurus tur aizdomās futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības lietā un kuri februārī tika aizturēti Krievijā, taču patlaban kaimiņvalsts akceptu izdošanai nav devusi, ceturtdien Latvijas Radio stāstīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks.

Latvija abu personu izdošanas jautājumā esot visu "izdarījusi noteiktajos termiņos atbilstoši starptautiskās sadarbības regulējumam". "Tas ir viņu Ģenerālprokuratūras jautājums. Gaidām. Visu izdarījām, pierādījumi ir savākti. Esam situācijas ķīlnieki. Tāda ir kopējā situācija," izteicās Ruks.

Ruks sprieda, ka Krievijai nav īpaši ieinteresēta pie sevis turēt tik smaga nozieguma izdarītājus, līdz ar to neesot izslēdzams, ka Krievijai esot kādas savas intereses par to, ko abi vīrieši, iespējams, "sastrādājuši Krievijā".

Jau ziņots, ka Bezzubovs tika nošauts 2021.gada 14.aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni. Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna "BMW X5".

Šī gada sākumā Rīgas tiesas apgabala prokuratūra pieņēma lēmumus par sešu personu saukšanu pie kriminālatbildības par pērn aprīlī izdarīto futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavību.

Krievijas Iekšlietu ministrijas darbinieki pēc Valsts policijas pieprasījuma februārī Maskavā aizdomās par futbola aģenta Bezzubova slepkavību aizturējuši starptautiskajā meklēšanā izsludinātos Ivanu Agapitovu un Denisu Koņaškinu.

Policija pērn paziņoja, ka nozieguma motīvus ir apzinājusi un strādā ar divām versijām, taču likumsargi sliecas uzskatīt, ka noziegums nav saistīts ar Bezzubova profesionālo darbību. Policija gan nav precizējusi, tieši ar kādām versijām tiek strādāts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu