Baltkrievijā ieviests "pretterorisma operācijas" režīms

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijā ir ieviests "pretterorisma operācijas" režīms, to pamatojot ar "draudiem no kaimiņvalstu puses", intervijā Krievijas izdevumam paziņoja Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs.

"Mūsu valsts priekšsēdētājs ir sarīkojis vairākas apspriedes ar spēka struktūrām, un ir ieviests pretterorisma operācijas režīms," sacīja Makejs, pieminot Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko.

Ministrs piebilda, kas tas esot nepieciešams valsts pilsoņu aizsardzībai. Viņš arī sacīja, ka šāda lēmuma pieņemšanas iemesls esot "dati par dažu valstu plāniem".

"Bija informācija par to, ka no atsevišķu robežvalstu puses tiek plānotas provokācijas, kas saistītas tikpat kā ar atsevišķu Baltkrievijas teritorijas iecirkņu sagrābšanu," sacīja Makejs.

Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko pirmdien paziņoja, ka ir panākta vienošanās par Krievijas un Baltkrievijas reģionālā grupējuma izvietošanu, bet nepaskaidroja, kurp šie karavīri tiks nosūtīti.

Lukašenko februārī atļāva Krievijai izmantot Baltkrievijas teritoriju kā placdarmu iebrukumam Ukrainā, taču apgalvo, ka Minska neesot iesaistījusies karā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu