Pabeigta izmeklēšana par izvarošanu Pāvilostas pludmalē. Aizturēts Lietuvas pilsonis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pāvilostas pelēkā kāpa.
Pāvilostas pelēkā kāpa. Foto: Lita Krone/LETA

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par izvarošanu Pāvilostas pludmalē.

Valsts policija pēc 720 stundu garu videomateriālu analīzes ir aizturējusi iespējamo vainīgo personu, viņam uz izmeklēšanas laiku tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, un krimināllietas materiāli ir nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

2021. gada 7.jūlijā ap plkst. 23.30 Valsts policijā saņemta informācija, ka Pāvilostas pludmalē izvarota jauna sieviete. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā, no cietušās ieguva informāciju par uzbrucēju – viņa pazīmes un veica meklēšanas pasākumus.

Likumsargi visu diennakti aptaujāja cilvēkus, vai persona ar konkrētām pazīmēm tikusi manīta, taču atbilde visos gadījumos bija noliedzoša. Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas apturēja transportlīdzekļus, meklējot uzbrucēju, taču bez rezultātiem.

Sastādot uzbrucēja fotorobotu un precīzas pazīmes, informācija caur plašsaziņas līdzekļiem tika nodota sabiedrībai ar lūgumu atsaukties ikvienu, kurš ir redzējis attēlā redzamo vīrieti vai zina viņa atrašanās vietu.

Sabiedrības iesaiste bija liela, un iedzīvotāji aktīvi ziņoja par sev zināmajiem vīriešu kārtas pārstāvjiem, kuri vizuāli ir līdzīgi uzbrucējam. Kopumā likumsargi pārbaudīja vairāk nekā 500 cilvēkus, no tiem 100 kā potenciālos uzbrucējus, taču bez rezultātiem.

Pēc 720 stundu garu videomateriālu analīzes Valsts policijas Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas noskaidroja iespējamo vainīgo personu.

Pateicoties DNS paraugam, kuru eksperti izņēma notikuma vietā, un veicot tā salīdzināšanu, bija sakritība ar kādu Lietuvas pilsoni, un viņš, sadarbībā ar Lietuvas policijas kolēģiem, tika aizturēts, un uz izmeklēšanas laiku viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Jaunietis nozieguma pastrādāšanas brīdī bija nepilngadīgs. Viņš Latvijā nebija nonācis policijas redzeslokā un arī Lietuvā nav ticis sodīts par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par dzimumaktu pret cietušā gribu, lietojot vardarbību (izvarošana), soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no četriem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu