Augi, kuri mājoklī ir nevēlami

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Followtheflow/Shutterstock

Vadoties pēc fen šui mācības principiem, daži interjera priekšmeti spēj piesaistīt fortūnu, bet citi - nomērdēt. Izrādās, jo īpaši šie noteikumi attiecas uz augiem. 

Fen šui mācība vēsta, ka augus ir vērts uztvert kā simbolus - tas ir augošs un dzīvs organisms. Vienlaikus gan dekoratīvs priekšmets, gan lielisks gaisa filtrs. Dzīvīgus un veselus telpaugus pēc fen šui principiem ir pat ļoti vēlams iekļaut mājokļa dizainā, tomēr starp telpaugiem ir daži augi, kuri radīs pretēju efektu - var nest neveiksmi to īpašniekiem.

Lūk, daži augi, kuri pēc seno ķīniešu mācības nav ieteicami mājokļa dizainā. 

Mākslīgie telpaugi

Pēc fen šui uzskatiem, mākslīgie ziedi rada mājoklī stagnējošu enerģiju. Šie augi neaug, tādēļ arī enerģētiski nekas nenotiek - nekļūst ne labāk, ne sliktāk. Turklāt, ja vērtējam no praktiskā viedokļa, mākslīgie augi uzkrāj putekļus un ir grūti kopjami, bet laika gaitā tie izbalē vai maina krāsu un iegūst uzkrītoši mākslīgu izskatu. 

Kaltēti ziedi un augi

Līdzīgi kā mākslīgie augi, arī kaltēti augi un ziedi izstaro stagnējošu enerģiju, kas neļauj nekam virzīties uz priekšu. Tāpat mēdz uzskatīt, ka šie dekori ir miruši un novītuši, tādēļ arī to izstarotā aura nav diez cik pozitīva.  

Kaktusi

Vēl viens, no seno Ķīnas domātāju viedokļa, nelabvēlīgs augs - kaktuss. Vadoties pēc fen šui principiem, kaktusu par melno avi padara tā adatiņas, kas izstaro agresīvu enerģiju. Tiesa, kaktusi neesot piemēroti tikai vienai telpai, proti, guļamistabai, nevis visam mājoklim. Kaktusi spēj pasargāt mājokli no "indīgām bultām", kas nākot no ielas puses. Ja vēlies pasargāt mājokli no sliktām domām vai naidīgas enerģijas, noliec kaktusus uz palodzes, vēsta fen šui.  

Foto: Unsplash

Līdakaste

No fen šui viedokļa šis augs izstaro visai negatīvu enerģiju - mājās, kur ir šis augs, sievietes paliekot vientuļas. Ja mājoklī tomēr ir šāds augs, to labāk aizvākt prom no guļamistabas un aiznest uz aktīvāku telpu, piemēram, dzīvojamo istabu, koridoru vai virtuvi. 

Bonsai

Lai arī bonsai kociņi ir ārkārtīgi neparasti un skaisti, tomēr kokam būtu dabiski jāaug lielam. Savukārt, lai iegūtu bonsai kociņu, tas tiek apgriezts un savā ziņā sakropļots. Šāds koks ienesot mājās sakropļotu enerģiju vai enerģiju palēninot. Tiek uzskatīts, ka pundurkociņu raidītā enerģija kavēs karjeras izaugsmi vai ienākumu gūšanu. 

Foto: Unsplash

Vīteņaugi

Interesanti, ka arī vīteņaugi tiek uzskatīti par dzīvoklim vai mājām kaitniecisku augu. Vadoties pēc fen šui uzskatiem, vīteņaugs ir tāds augs, kam nepieciešama brīvība un plaša teritorija, kur izplesties. Savukārt, ienesot to mājās, augs tiek ierobežots un enerģētiski jūtas nomākts. Šī enerģija piesaista depresīvas vēsmas, tādēļ arī mājinieki var justies neomā vai aizkaitināti. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu