Atbild seksa koučs Nespēju iemīlēt orālo seksu. Ko darīt?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB/Shutterstock

Kāda izmisusi lasītāja vaicā: "Es nespēju iemīlēt orālo seksu. Man tas liekas pretīgi - ko lai daru?"

Atbild baudas eksperte, sertificēts koučs, psihoterapeite apmācībā Ieva Sīmane.

"Dažkārt, it īpaši sievietēm, ir riebums pret orālo seksu, neskatoties uz tā normalizāciju mūsdienu seksuālajos uzskatos un baudu, ko sniedz šāda veida tuvība.

Nepatika pret orālo seksu var būt saistīta gan ar orālā seksa saņemšanu, gan sniegšanu otram, vai abos virzienos.

Orālais sekss var būt nepatīkams kā esošo attiecību īpatnība, arī saistīts ar pagātnes traumatiskiem notikumiem. To ir vērts izpētīt.

Seksuālas dabas izaicinājumi pārrunājami ar partneri, tādējādi veicinot intimitāti partneru starpā, kas palīdz atklāties, iegūt drošības sajūtu, kā arī ļaušanos būt ievainojamiem.

Viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc cilvēki neatzīst orālo seksu, ir intīmo zonu garšas un smaržas īpatnības, un ne vienmēr tas saistīts ar neatbilstošu higiēnu. Gan vīrieši, gan sievietes apgalvo, ka iemesls, kāpēc viņi nenodarbojas ar orālo seksu, ir garšas un/vai smaržas dēļ, reizēm arī dzimumorgānu forma.

Potenciāls aizrīšanās reflekss. Pornofilmās ir populāri dziļā mineta skati, kurus vīrieši nereti vēlas atkārtot savā intīmajā dzīvē, nepajautājot, vai sievietei dziļais minets vispār ir pieņemams, tādējādi radot riebumu pret orālo seksu.

Dažkārt cilvēki uzskata, ka dziļā mineta radītais reflekss ir apkaunojošs.

Nevēlēšanās saņemt intīmos sekrētus mutē ir vēl viens iemesls, kāpēc cilvēki mēdz izvairīties no orālā seksa. Arī šī ir izrunājama nianse.

Pagātnes traumatiski notikumi var būt par iemeslu nepatikai pret orālo seksu. Orālais sekss var radīt trauksmi un riebumu, kā arī atgādināt par seksuālām traumām. Vērts risināt terapijā.

Bieži vien partneri atsakās sniegt orālo seksu, jo bažījas, ka viņi to neprot pietiekami labi.

Ļaujieties intuīcijai, vērojiet partnera ķermeņa signālus. Ja ir vēlme iegūt konkrētas zināšanas par šo tēmu, aicinu uz konsultāciju, kuras laikā sīki un smalki izrunājam kunilinga un mineta anatomiju.

Savu reizi var būt tā, ka partneri nesniedz orālo seksu egoistisku iemeslu dēļ.

Viņiem var ļoti un pat ļoti patikt saņemt orālo seksu, bet sniegt nav gatavi. Šādos gadījumos aicinu izvērtēt attiecību kvalitāti kopumā.

Orālais sekss var šķist kaut kas pārāk intīms. Iemesls var būt gan intimitātes trūkums attiecībās kopumā, kā arī tieši orālais sekss uzskatīts par pārāk intīmu. Ja tā ir neērtība no partnera, tad tas ir risināms, runājoties un pierodot vienam pie otra, pamazām atklājot jaunas iespējas tuvībai."

Ieva Sīmane
Ieva Sīmane Foto: No personīgā arhīva

Ieva Sīmane, baudas eksperte, sertificēts koučs, psihoterapeite apmācībā.

Kontakti:

e-pasts: ie.simane@gmail.com

Facebook: Par baudām. Ieva Sīmane 

Podkāsts “Par baudām ar Ievu Sīmani” 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu