"ReTV": "Ir pusaudži, kuriem ir jauni pārkāpumi..." Bijušie "Naukšēnu" audzēkņi klaiņo un zog (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sociālās korekcijas iestāde "Naukšēni"
Sociālās korekcijas iestāde "Naukšēni" Foto: ltvzinas/Twitter

Pašvaldības, kurām nu ir pienākums bijušajiem sociālās korekcijas izglītības iestādes "Naukšēni" audzēkņiem nodrošināt sociālo korekciju, netiek ar to galā. Tikmēr Izglītības un zinātnes ministrija veido plānus par jaunas sociālās korekcijas sistēmas izveidi, bet tās aprises vēl ir neskaidras, vēsta "ReTV".

Pēc sociālās korekcijas izglītības iestādes “Naukšēni” likvidācijas bijušie audzēkņi nonākuši pašvaldībās, no kurām savulaik tika nosūtīti uz attālo izglītības iestādi tagadējā Valmieras novadā.

Plašāk izskanējis, kā kādam agrākajam Naukšēnu iemītniekam klājas Dobelē. Viņš ar pāraudzinātājiem tikties pat nedomājot, toties pastrādājis zādzības. Taču arī citās pašvaldībās ar šiem bērniem neiet viegli.

"Ir daļa bērnu, kuri ir ilgstošā vai mazāk ilgstošā prombūtnē, proti, neuzturas tajā dzīvesvietā, kas viņiem ir noteikta. Ir pusaudži, kuriem diemžēl ir jauni pārkāpumi bijuši," saka Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītājas vietniece Valentīna Gorbunova. 

Trīs jaunieši pēc "Naukšēnu" slēgšanas atgriezušies ārpusģimenes aprūpes iestādē Rīgā, taču tās vadītājs akcentē – šī vieta viņiem nav piemērota, tai ir citas funkcijas.

Līdzīgi izsakās arī citu pašvaldību pārstāvji, kuri par savā atbildības lokā nonākušajiem Naukšēnu audzēkņiem publiski gan nevēlas izteikties. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu