Pēc mobilizētā kolēģa nāves Krievijas valdības darbinieki masveidā pametot Maskavu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Catarina Belova/Shutterstock

Tiek ziņots, ka Krievijas valdības amatpersonas masveidā pamet darbu pēc tam, kad, karojot Ukrainā, nomiris viņu kolēģis, kurš tika mobilizēts, neskatoties uz militārās pieredzes trūkumu, raksta medijs "Newsweek".

"Labvēļi no Maskavas valdības ziņo: "Mums notiek masveida izceļošana - darbinieki aizbrauc, atstājot zīmītes uz naktsskapīšiem," savā "Telegram" kanālā raksta žurnālists Romāns Supers, atsaucoties uz avotiem Kremlī.

"IT cilvēki, reklāmdevēji, mārketinga speciālisti, sabiedrisko attiecību darbinieki un parastie ierēdņi. Īsta masveida izceļošana," raksta žurnālists, atgādinot, ka nesen kļuva zināms par mobilizētā Maskavas valdības darbinieka Alekseja Martinova nāvi.

Ceturtdien, 13. oktobrī, parādījās ziņas, ka Ukrainā mirusi amatpersona, kas vadīja vienu no Maskavas valdības departamentiem - 28 gadu vecais Aleksejs Martinovs. Par to pavēstīja Kremļa propagandas kanāla  RT galvenā redaktora vietniece Natālija Loseva.

Pēc Losevas teiktā, Martinovs mobilizēts 23. septembrī, neskatoties uz kaujas pieredzes trūkumu. Viņš miris divas nedēļas vēlāk - 10. oktobrī.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Krievijas lielākajās pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā piektdien, 14. oktobrī, masveidā vīriešiem ielās un dzīvojamo namu kompleksos izsniegtas pavēstes par ierašanos kara komisariātos, ziņapmaiņas platformā "Telegram" vēsta vietējie ziņu kanāli SOTA, "Baza" un "Avtozak LIVE".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins par "daļējo mobilizāciju" paziņoja 21. septembrī, solot iesaukt 300 000 cilvēku no "atsevišķām pilsoņu kategorijām". Patiesībā izvērsta masveida mobilizācija, un tā notiek ar neskaitāmiem pārkāpumiem. Daudzi cenšas no tās izvairīties, arī bēgot uz ārzemēm.

Pirmo divu nedēļu laikā atbilstoši žurnālistu aplēsēm uz fronti nosūtīti vairāk nekā 200 000 cilvēku no 53 reģioniem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu