Dušā drīkst iet divreiz nedēļā. Atklājas detaļas par apstākļiem, kādos apcietinājumā Krievijā tiek turēta Grainere (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) zvaigzne Britnija Grainere.
Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) zvaigzne Britnija Grainere. Foto: AFP / Scanpix

Krievijā arestētā Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) zvaigzne Britnija Grainere saskaras ar īpaši skarbiem un teju necilvēcīgiem apstākļiem apcietinājumā, vēsta medijs "Insider".

Viens no Graineres advokātiem Krievijā atklājis, ka Grainere dala nelielu kameru ar divām citām personām. Abas personas arī runā angļu valodā un, tāpat kā basketboliste, tika apsūdzētas par pārkāpumiem saistībā ar narkotikām.

Basketbola zvaigzne ikdienā saskarās ar vairākām neērtībām. Grainerei un citām ieslodzītajām sievietēm ir atļauts iet dušā tikai divas reizes nedēļā.

Soda kolonija, kurā patlaban atrodas Grainere, ir nolaista, un temperatūrā tur krasi svārstās atkarībā no laikapstākļiem,

atklāja advokāts Aleksandrs Bojkovs. Sievietei ir atļauts uzturēties ārā vien vienu stundu dienā, un tajā laikā viņai jāstaigā apļi pa mazu pagalmu, sacīja Bojkovs.

Sākotnēji Grainerei lika gulēt gultā, kas ir krietni par mazu basketbolistes 205 centimetru garajam augumam. Taču aprīlī žurnāliste Jekaterina Kalugina pēc ieslodzītās apciemošanas cietuma uzraugiem norādīja, ka viņai būs nepieciešama lielāka gulta. 

Šie apstākļi ir sākuši ietekmēt basketbola zvaigznes emocionālo labsajūtu. Basketbolise atzinusi, ka ieslodzījumā viņa bieži cīnās ar sāpēm, galvenokārt galvassāpēm.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka nesenā intervijā telekanālam CBS Graineres sieva Šerele atklāja, ka ar mīļoto varējusi sazvanīties tikai divas reizes. Pirmajā reizē viņai šķitis, ka basketboliste vēl ir labā noskaņojumā, otrais zvans bijis jau daudz drūmāks.

"Es neko nespēju padarīt. Pusminūti līdz divām minūtēm viņa vienkārši raudāja. Man nebija, ko teikt. Es nezinu, vai viņai kas vēl ir palicis "bākā", lai katru rītu pamostos un turpinātu dzīvot vietā, kur viņai nav neviena [tuvinieka]," sacīja Šerele Grainere.

"Tas bija drausmīgākais telefona zvans manā dzīvē," piebilda Šerele.

Grainere 17. februārī tika aizturēta saistībā ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar marihuānas eļļu pārvadāšanu savā bagāžā.

Augustā Maskavas apgabala tiesa basketbolistei piesprieda deviņus gadus ilgu cietumsodu.

Basketbolistes advokāti paziņoja, ka spriedumu pārsūdzēs, bet Grainere joprojām atrodas ieslodzījumā.

Nākamā tiesas sēde paredzēta 25. oktobrī.

31 gadu vecā Grainere ar savu prasmi ietriekt bumbu grozā no augšas tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu