Ukraiņi palielina atlīdzību par krievu teroristu bandu vadoņa Girkina sagūstīšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievu teroristu bandu vadonis Igors Girkins "Strelkovs".
Krievu teroristu bandu vadonis Igors Girkins "Strelkovs". Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, 16. oktobrī, Ukrainas galvenā izlūkošanas pārvalde (GUR) līdz 100 000 ASV dolāru palielinājusi atlīdzību par krievu teroristu bandu vadoņa Igora Girkina "Strelkova" sagūstīšanu un nodošanu ukraiņu varasiestādēm.

"Zināms, ka viens no vispazīstamākajiem krievu teroristiem izlēmis atjaunot savu dalību karā pret mūsu valsti," teikts GUR paziņojumā.

Girkins bija viens no Krievijas iesūtītajiem diversantiem, kas organizēja Krimas okupāciju, bet vēlāk viņš vadīja iebrukumu arī Ukrainas kontinentālajā daļā.

Kādu laiku viņš bija arī Maskavas finansēto kaujinieku bandu pašpasludinātās tā dēvētās Doņeckas tautas republikas "aizsardzības ministrs".

Ukrainas ģenerālprokuratūra pret viņu ierosinājusi vairākas krimināllietas par terorismu, slepkavībām, spīdzināšanu un valsts suverenitātes pārkāpšanu.

Viņu starptautiskā meklēšana izsludinājusi arī Nīderlande saistībā ar Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Girkina vadīto teroristu bandu kontrolētās teritorijas 2014. gadā, kad tika noslepkavoti 298 cilvēki.

Iepriekš ukraiņi jau saziedojuši 50 000 dolāru balvai par Girkina sagūstīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu