Dažu dienu laikā Krievijas triecienu rezultātā izpostīti 30% elektrostaciju Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raķešu triecieni Kijivā.
Raķešu triecieni Kijivā. Foto: EPA/Scanpix

Kopš 10. oktobra Krievijas veiktajos triecienos Ukrainas kritiskās infrastruktūras objektiem tikusi izpostīta trešdaļa elektrostaciju. To rezultātā bijuši plašu elektroapgādes traucējumi, otrdien, 18. oktobrī, norāda Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Vēl viens Krievijas teroristisko uzbrukumu paveids vērsts pret enerģētisko un kritisko infrastruktūru. Kopš 10. oktobra 30% Ukrainas elektrostaciju ir izpostītas. Tas noveda pie masveidīgas elektrības atslēgšanas visā valstī," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta prezidents.

Zelenskis uzsvēris, ka iespējām risināt sarunas ar Vladimira Putina diktatorisko režīmu "vieta nav palikusi".

Ja Krievijas karaspēks turpinās veikt triecienus enerģētikas infrastruktūras objektiem, Ukrainā iespējama tā dēvētā vēdekļveida jeb cikliskā elektroenerģijas atslēgšana, norādījusi prezidenta kanceleja.

"Mums tuvākajā nākotnē gaidāmi grūti laiki, tāpēc visiem ir jāgatavojas elektroenerģijas ekonomijai. Otrkārt, iespējama arī vēdekļveida elektroenerģijas atslēgšana, ja triecieni turpināsies. Mēs saprotam, ka krieviem ir tāds mērķis - iebiedēt iedzīvotājus, ziemā atslēgt elektroapgādi, ūdeni un siltumu, tāpēc visiem iedzīvotājiem jāgatavojas tiešām smagai ziemai," norādījusi prezidenta kanceleja.

Šobrīd kritiska situācija ir visā valstī, jo reģioni ir savstarpēji atkarīgi.

"Viens reģions ir atkarīgs no otra. Tam jāgatavojas visai valstij. Var notikt elektroenerģijas, kā arī ūdensapgādes un siltumapgādes atslēgšana," rezumējusi prezidenta kanceleja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu