"SpaceX" inženieris ieslīdzis komā, pārbaudot jaunu raķetes daļu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tada Images/Shutterstock

Privātā uzņēmuma "Space X" inženieris janvārī ieslīdzis komā traumas dēļ, ko guva raķetes daļas izmēģinājuma laikā, raksta medijs "Insider".

"SpaceX" integrācijas tehniķis veica dzinēja "Raptor V2" pārbaudes 2022. gada 18. janvārī, kad viņš "guva galvaskausa lūzumu un galvas traumu un tika hospitalizēts komā vairākus mēnešus", teikts ASV Darba drošības un veselības pārvaldes ziņojumā, kas publicēts pēc izmeklēšanas.

Cietušais ir trīs bērnu tēvs no Losandželosas Francisko Kabada.

Brīdī, kad Kabada veica dzinēja testu, vārsts bija pakļauts ļoti lielam spiedienam, izpūšot no dzinēja plāksni, kas trāpīja viņam un nogāza viņu zemē. Vīrietis savainojis ne tikai galvu, bet arī elpceļus, rokas un kājas.

Kabadas tuvinieki atklāja, ka inženieris patlaban ir pamodies no komas, taču aizvien uzturas slimnīcā, jo nespēj sazināties vai izdzīvot bez medicīniskās palīdzības.

Vietnē "GoFundMe" izveidota iniciatīva, kurā teikts, ka Kabadas sievai un bērniem radušās finansiālas grūtības, jo viņš bijis mājsaimniecības galvenais apgādātājs. Patlaban saziedoti vairāk nekā 51 000 ASV dolāru. Simti no ziedotājiem ir "SpaceX" darbinieki.

Kabadas māsa martā publicēja "TiktTok" video, stāstot par negadījumu un atklājot, ka ģimenei cietušā ļoti pietrūkst.

"SpaceX" sodīts ar vairāk nekā 18 400 ASV dolāru lielu naudassodu par diviem drošības pārkāpumiem, kas pieļauti janvārī notikušajā negadījumā.

Aizvien notiek izmeklēšana par avārijas cēloni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu