Pats bija nobijies. Rīgā apmaldās desmitgadīgs zēns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls no notikuma vietas.
Attēls no notikuma vietas. Foto: Facebook/Rīgas pašvaldības policija

Otrdien, 18. oktobrī, neilgi pirms pusnakts Rīgas pašvaldības policija (RPP) saņēma izsaukumu no "Rīgas satiksmes" darbinieka, kurš skaidroja, ka autobusā atrodas desmit gadu vecs bērns, kurš ir apmaldījies. Policijas ekipāžu šoferis sagaidīja kādā pieturvietā Pļavniekos, sociālajā tīklā "Facebook" raksta RPP.

Patruļai ierodoties notikuma vietā, autobusa vadītājs norādīja uz zēnu, kurš atradās autobusa salonā, paskaidrojot, ka bērns esot apmaldījies.

Vēlāk zēns iesēdināts operatīvajā transportlīdzeklī, pēc kā noskaidrota viņa dzīvesvietas adrese un personas dati.

Zēns skaidroja, ka ar draugu esot bijis tirdzniecības centrā "Akropole Rīga", pēc kā gribējis doties mājās, taču nezinājis ceļu atpakaļ.

Arī mātei neesot varējis piezvanīt, jo esot izlādējies mobilais telefons.

Policijas darbinieki ar zēnu devās uz deklarēto dzīvesvietu, kad pēkšņi zēns pa ceļam uz ielas pamanīja savu māti ar suni. Noskaidrojās, ka māte jau staigāja pa apkārtni un meklēja dēlu, gribēdama zvanīt policijai.

Likumsargi devās uz dzīvesvietu pārrunāt situāciju ar māti un dēlu. Sieviete paskaidroja, ka dēls esot palūdzis viņai naudu un devies uz tuvāko pārtikas veikalu, taču kopš pēcpusdienas neesot atgriezies mājās. Uzzinot par dēla atrašanās vietu, māte bija pārsteigta, ka viņš viens pats nebrīdinot devies uz tirdzniecības centru.

Policisti veica pārrunas ar zēnu, kurš pats bija nobijies, ka nespēja nokļūt mājās, solot, ka viens pats vairs neies ārā.

Tāpat likumsargi situāciju pārrunāja ar māti, brīdinot par atbildību. Sieviete apsolīja, ka tas vairs neatkārtosies. Apskatot dzīvokli, likumsargi secināja, ka apstākļi ir apmierinoši bērna drošībai un attīstībai.

RPP atgādina, ka bērnam, kurš nav sasniedzis 16 gadu vecumu, pēc plkst. 22 līdz plkst. 7 aizliegts atrasties vienam publiskā vietā bez pilngadīgas personas uzraudzības, proti, bez vecākiem vai aizbildņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu