"Man tagad ir sieva, kurai ne reizi neesmu melojis." Mūziķis Ainars Virga par jauno dzīvi bez alkohola un vielām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Mūziķis un bijušais leģendārās grupas "Līvi" dalībnieks Ainars Virga, kurš ne reizi vien saskāries ar veselības problēmām pārmērīgas alkohola lietošanas dēļ, jau vairākus gadus ir pilnībā atteicies no grādīgajiem dzērieniem. 

Viesojoties STV Pirmā! raidījumā "Kad viņas satiekas", viņš atklāja, ka alkohola dēļ cietusi ne tikai veselība, bet arī attiecības. Viņš vairāk nekā 20 gadus bija kopā ar Līgu Poškus. Gājis kā pa kalniem un lejām. Pēdējie kopdzīves gadi pavadīti saspīlēti. Vaicāts, kas notika, kāpēc ar pirmo sievu nekas neizdevās, viņš atbild: "Es domāju, ka pie vainas bija tas, ka lietoju gan alkoholu, gan vielas."

Diezgan ilgs dzīves periods mūziķim pagājis "mežonīgs". Cik ilgs, viņš precīzi nezina: "Nezinu, cik ilgi biju atkarīgs. Nezinu arī, cik ilgi neesmu lietojis alkoholu. Es vienkārši vienu dienu izdomāju - kāda jēga!"

Pirms vairākiem gadiem Virga teica: "Tas, kas mani šobrīd attur, ir apzināšanās, ka nopirkt alkoholu nozīmē izšķiest naudu ne par ko."

Virga piekrīt, ka, atsakoties no alkohola, dzīvei ir pilnīgi cita kvalitāte: "Man tagad ir sieva, kurai ne reizi neesmu melojis. Tas ir visa pamatā - galvenais nemelot.

Es esmu laimīgs katru dienu."

2016. gadā tapa zināms, ka Virga slepus apprecējies. Viņa izredzētā ir Anija Brūna, kura pēc kāzām pārgāja vīra uzvārdā. Viņi jau labu laiku pirms kāzām bija pāris. 

Vaicāts, cik gadus jau ir laulībā ar Aniju, viņš teic: "Es jau vairs neskaitu, un tā jau ir, kā saka, ka laimīgie laiku neskaita. Tāpat kā es neskaitu, cik ilgi nedzeru, tāpat es neskaitu, cik ilgi esmu laimīgs." 

2019. gadā Virga atvadījās no sava tēva, kas viņam bija trieciens. Kad saasinājās Virgas tēva Ivara Virgas veselība, Ainars ik dienu bija līdzās tēvam slimnīcā, lai viņu atbalstītu. Viņa nāve Virgam bija liels pārdzīvojums. Mēnesi pēc tēva nāves viņš teica: "Es tikai biju aizgājis uz desmit minūtēm. Un ļoti nožēloju, ka nebiju klāt tajā brīdī, kad viņam bija pēdējais elpas vilciens.

Es nepaspēju pateikt tētim pēdējo reizi, ka viņu mīlu. Es mīļiem cilvēkiem saku to katru dienu. Arī tētim ļoti bieži teicu, ka viņu mīlu."

Ivars Virga aizgāja aizsaulē 83 gadu vecumā.

2016. gadā Ainars radīja dziesmu "Kā kuģis (Dēls tēvam)", kas ir īpašs mūziķa veltījums Ivaram. Dziesmas uzņemtajā emocionālajā videoklipā filmējās arī pats Ivars Virga ar sievu Birutu.

Vairāk skaties 1188.lv

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu