Ziedo armijai un dodas uz fronti. Ukraiņu oligarhi un uzņēmēji, kas atbalsta bruņotos spēkus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/Scanpix/Shutterstock/"Apollo.lv" kolāža

Neilgi pirms Krievijas iebrukuma 24. februārī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sasauca kopā cilvēkus, kas iekļauti žurnāla "Forbes Ukraine" bagātāko cilvēku sarakstā, un paziņoja, ka gaida atbalstu no viņiem. Lai gan daži ietekmīgie bagātnieki izbrauca no valsts, daudzi izvēlējās palikt un palīdzēt savai tēvzemei cīņā pret iebrucēju. 

Krievijas neatkarīgais medijs "The Insider" apokopojis ukraiņu oligarhus un uzņēmējus, kuri palīdz Ukrainai aizstāvēt savu valsti un cilvēkus no Krievijas. Atbalsts neaprobežojas vien ar finansiālu vai materiālu palīdzību. Daži dodas karā paši.

Daži no cilvēkiem, kas "tiek dēvēti par oligarhiem", "palīdz, un ļoti aktīvi", norādījis Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksejs Danilovs, piebilstot, ka "daži palīdz armijai tik, cik viņi var, lai gan par to nepublicē fotogrāfijas soctīklos vai nepiemin katru 20 000 eiro vērto transportlīdzekli, ko ziedojuši".

Saskaņā ar "Forbes Ukraine" aprēķiniem uz 2022. gada maiju vairāk nekā 30 Ukrainas bagātākie uzņēmēji palīdzēja bruņotajiem spēkiem un karadarbībā cietušajiem civiliedzīvotājiem. Kopējā palīdzības summa tika lēsta 200 miljonu dolāru apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu