Aizdomās par oktobrī izdarītām laupīšanām Torņakalnā Valsts policija aizturējusi trīs vīriešus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: flickr.com/photos/janitors

Valsts policija aizturējusi trīs vīriešus aizdomās par oktobrī izdarītām laupīšanām Rīgā, Torņakalnā, informēja Valsts policija.

1. oktobrī Vienības gatves apkārtnē kāds gājējs negaidīti saņēmis stipru sitienu pa žokli, pēc kā zaudēja samaņu. Kad cietušais atguva samaņu, viņš konstatēja, ka ir pazudis viņa mobilais telefons un maks, par ko tika informēta policija.

Veicot operatīvos pasākumus, likumsargi noskaidroja, ka šo noziegumu, iespējams, izdarījis 1985. gadā dzimis vīrietis. Viņš jau iepriekš vairākas reizes ir sodīts, pārsvarā - par Latvijā un ārvalstīs izdarītām laupīšanām, kā arī par narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

14. oktobrī policisti viņu aizturēja, un, veicot kratīšanas vīrietim piekritīgajās adresēs, policisti atrada un izņēma nolaupīto mobilo telefonu. Tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Savukārt 7. oktobra vakarā policija saņēma informāciju no mediķiem par to, ka medicīnas iestādē nogādāts vīrietis ar dažādiem miesas bojājumiem.

Policija ieguva informāciju par to, ka laupītāji viņam uzbrukuši brīdī, kad viņš Torņakalna mikrorajonā gājis pa ielu. Uzbrucēji bijuši divi, viens no viņiem cietušajam acīs iepūtis gāzi, pēc kā noziedznieki spārdījuši viņu ar kājām, bet cietušais zaudējis samaņu. Kad cietušais atguvies, viņš konstatējis, ka ir nolaupīts mobilais telefons un maks.

Policisti noskaidroja, ka laupīšanu izdarījuši divi Torņakalna iedzīvotāji, kuri dzimuši 1996. un 1994. gadā. 18. oktobrī likumsargi abus aizdomās turētos vīriešus aizturēja. Veicot kratīšanu laupītāju dzīvesvietā, tika atrasts nolaupītais mobilais telefons.

Abi minētie vīrieši jau agrāk ir nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem, tostarp viens no viņiem ir iepriekš sodīts arī par izvarošanu, bet otrs - par pavešanu netiklībā.

Šodien tiesa abiem aizturētajiem vīriešiem piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu