Bordāns: Saeimas vēlēšanās lielā mērā uzvarēja Krievijas intereses (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašreizējais tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K) uzskata, ka 14.Saeimas vēlēšanās lielā mērā esot uzvarējušas Krievijas intereses.

"Es saskatu, ka šajās vēlēšanās ļoti lielā mērā uzvarēja Krievijas intereses. Mums ir četras, ja nemaldos, partijas, kas varētu būt tiešā veidā finansētas ar Krievijas naudu," "TV3" raidījumā "900 sekundes" sacīja Bordāns.

Tāpat Bordāns uzskata, ka svarīgs aspekts rūpēs par tiesiskumu ir tas, kurai partijai tiks Tieslietu ministrija. Viņš norādīja, ka būtu labi, ja tieslietu ministra amats tiktu "Jaunajai vienotībai".

Valsts prezidents Egils Levits pilnvarojis "Jaunās vienotības" (JV) līderi Krišjāni Kariņu veikt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV vēlētos, ka koalīcijā būtu četri politiskie spēki - JV, "Apvienotais saraksts" (AS), Nacionālā apvienība (NA) un arī "Progresīvie", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 13, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

Saeimas vēlēšanas izrādījās liktenīgas valdošajā koalīcijā ietilpstošajiem politiskajiem spēkiem "Attīstībai/Par" un "Konservatīvajiem", kā arī krievvalodīgo elektorāta ilggadējai līderei "Saskaņai", kas nespēja pārvarēt 5% vēlēšanu barjeru un palika ārpus nākamā parlamenta sasaukuma.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu