"Šie puiši nesaprot." Baidens kritizē republikāņus par finansējuma Ukrainai iespējamu samazināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džo Baidens.
Džo Baidens. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien kritizēja savus sāncenšus republikāņus par to, ka viņi pieļauj ASV finansējuma Ukrainai samazināšanu pēc ASV Kongresa starpvēlēšanām novembrī.

"Viņi sacīja, ka, ja viņi uzvarēs, tad viņi diez vai finansēs, turpinās finansēt Ukrainu." Baidens sacīja vēlēšanu kampaņas pasākumā Pensilvānijas štatā.

"Šie puiši nesaprot. Tas ir daudz vairāk par Ukrainu. Tā ir Austrumeiropa. Tā ir NATO. Tas ir tiešām nopietns izrietošs iznākums. Viņiem nav jēgas par Amerikas ārpolitiku," teica Baidens.

ASV Pārstāvju palātas republikāņu mazākuma līderis Kevins Makartijs otrdien paziņoja, ka Republikāņu partija vairs nesniegs beznosacījumu atbalstu Kijivai, ja 8. novembra vēlēšanās iegūs vairākumu Kongresā.

Šis brīdinājums bija pirmais oficiālais signāls, ka Kijivai var būt priekšā sīvāka cīņa par ASV finansējumu laikā, kad tā atvaira Krievijas iebrukumu, jo Vašingtonā sāk izplēnēt abu partiju atbalsts Ukrainai.

Makartijs gatavojas kļūt par Pārstāvju palātas vairākuma līderi gadījumā, ja republikāņi iegūs vairākumu Pārstāvju palātā.

Kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma 24.februārī ASV ir piešķīrušas Ukrainai militāro palīdzību 17,6 miljardu ASV dolāru apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu