Latvijas ārstu rehabilitologu asociācijas prezidenta amatā ievēlēta Anda Nulle (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anda Nulle.
Anda Nulle. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Ārstu rehabilitologu asociācijas (LĀRA) prezidenta amatā ievēlēta no Nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) "Vaivari" valdes priekšsēdētājas amata atsauktā Anda Nulle, informēja LĀRA sekretārs Uģis Beķeris.

Ceturtdien notikusi asociācijas biedru sapulce, kuras laikā ar pārliecinošu balsu vairākumu par asociācijas prezidentu tika ievēlēta Nulle, kas turpmākos četrus gadus turpinās vadīt šo nozares profesionāļu asociāciju.

Sapulces laikā notika arī LĀRA jaunās valdes ievēlēšana, kurā turpmāk darbosies tādi ārsti kā Beķeris, Lolita Cibule, Ilze Hāznere, Zaiga Kalnbērza-Ribule, Inese Svikliņa, Ingrīda Tambora.

Sanāksmes laikā asociācijas biedri atzina, ka šobrīd Latvijā ir izveidota laba bāze un sistēma rehabilitācijas jomā. Arī Nulle savā ziņojumā uzsvērusi, ka pēdējos gados ir veiksmīgi panākts tas, ka rehabilitācijas pieejamības reģionos ir kļuvusi plašāka un ir izveidots reģionāls pārklājums ar rehabilitācijas pakalpojumu piedāvājumu. Proti, valstī sāk attīstīties rehabilitācijas iestāžu tīkls, kas pacientiem pakalpojumu dara pieejamāku un nodrošina ārstēšanās procesa nepārtrauktību.

Asociācijas biedri atzina, ka akūtajā un subakūtajā rehabilitācijā ir paveikts daudz, tomēr nepieciešami uzlabojumi hronisko slimnieku ārstēšanas procesu nodrošināšanā, īpaši domājot par ambulatoro rehabilitāciju.

Nulle norādīja, ka, lai arī pēdējais gads ir pagājis gan Covid-19, gan kara ēnā, tomēr ir izdarīts gana daudz, kā rezultātā ir paveikti daudzi darbi rehabilitācijas klīniski metodiskajā vadībā, ko realizē NRC"Vaivari" sadarbībā ar citu ārstniecības iestāžu vadošajiem speciālistiem. Par paveikto tiek sniegti ziņojumi dažādās profesionālajās konferencēs un ir tapušas publikācijas, lai iepazīstinātu kolēģus un uzlabotu savstarpējo sadarbību, jo rehabilitācijas ir kļuvusi par neatņemamu veselības aizsardzības stratēģiju valsts medicīnas attīstības kontekstā, atzīmēja ievēlētā asociācijas prezidente.

Jau ziņots, ka otrdien VM notikušajā NRC "Vaivari" dalībnieku ārkārtas sapulcē nolemts saistībā ar uzticības zaudēšanu atsaukt no amata centra valdes priekšsēdētāju Nulli.

VM norāda, ka, ņemot vērā dienesta pārbaudē konstatētos faktus NRC "Vaivari" pārvaldībā - lēmumu pieņemšanu interešu konflikta situācijā, kapitālsabiedrības resursu ieguldīšanu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētos projektos, kuru rezultātā tika aprīkota Nulles ģimenes ārsta prakse, jaunā ambulatorā centra būvniecību, kurā bez konkursa ir iezīmētas telpas Nulles privātpraksei, kā arī radinieku nodarbināšanu atbildīgos amatos bez konkursa - ārkārtas dalībnieku sapulcē tika pieņemts lēmums, ka slimnīcas valdes priekšsēdētāja nevar turpināt darbu, pamatojoties uz uzticības zaudēšanu, jo valdes priekšsēdētājas rīcība neatbilst krietnai un rūpīgai saimniekošanai.

Nulle esot neizpratnē, kādēļ no jauna tiek "cilātas" lietas, kas tikušas atrisinātas pirms desmit gadiem. Viņa savu atsaukšanu no amata saista ar VM valsts sekretāres Indras Dreikas izvērstu mobingu.

Vienlaikus Nulle tiesāties neplānojot.

Dreika iepriekš paudusi uzskatu, ka neuzticības izteikšana šādā situācijā ir neizbēgams solis un tas ir vērsts nozares iekšējās sakārtošanas un attīrīšanās virzienā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu