"VEF Rīga" LIBL spēlē sagrauj valmieriešus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Glens Kouzijs.
Glens Kouzijs. Foto: https://www.facebook.com/vefriga

"VEF Rīga" piektdien "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempionāta cīņā uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu, turnīra tabulā pakāpjoties uz sesto vietu.

"VEF Rīga" savā laukumā ar rezultātu 89:53 (16:14, 27:11, 21:18, 25:10) uzvarēja Valmieras komandu, sagādājot viesiem piekto neveiksmi.

Rīdzinieku panākumu nodrošināja Glens Kouzijs, kurš "VEF Rīga" rindās atgriezās tikai šonedēļ, un šajā spēlē guva 17 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un četras reizes rezultatīvi piespēlēja. Vēl 16 punktus guva Anrijs Miška, kura kontā arī deviņas atlēkušās bumbas, kamēr ar 13 punktiem izcēlās Iļja Gromovs un Māris Gulbis.

Valmieras vienībā rezultatīvākais ar 17 gūtajiem punktiem bija Tervels Beks.

Citā spēlē "Latvijas Universitāte" (LU) viesu lomā ar rezultātu 68:82 (20:23, 28:25, 9:16, 11:18) piekāpās Nikolaja Mazura vadītajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits".

LU vienībā 11 punktus guva Dāvids Vīksne, kurš arī pievienoja piecas atlēkušās bumbas, un Reinis Avotiņš, kamēr Klāvs Čavars izcēlās ar desmit punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Savukārt Latvijas speciālista komandas panākumu kaldināja Andrijs Voinalovičs, kurš guva 19 punktus, un vēl Merts Rozentāls izcēlās ar 14 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Vēl "Ventspils" izbraukuma mačā ar rezultātu 88:69 (25:23, 17:21, 29:14, 17:11) uzvarēja Rakveres "Tarvas".

"Ventspils" rindās rezultatīvākais ar 21 gūto punktu bija Artūrs Ausējs, 19 punktus pievienoja Linards Jaunzems, bet 15 punktus guva Guntis Sīpoliņš.

Rakveres komandu no neveiksmes neglāba Antuns Maricevičs un Jans Razdevseks, kuri guva attiecīgi 16 un 15 punktus.

"Ventspils" ar četrām uzvarām piecās spēlēs turnīra tabulā atrodas trešajā vietā, "VEF Rīga" ar trīs panākumiem tikpat spēlēs ieņemt sesto vietu, LU ar divām uzvarām piecos mačos ierindojās desmitajā pozīcijā, bet Valmieras vienība, zaudējot visās piecās spēles, noslēdz turnīra tabulu 16.vietā.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", Hābnēmes "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Hābnēmes "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu