"Rēķinus nerakstām." Krāpnieki uzņēmuma vārdā publicē granulu sludinājumus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reflexpixel/Shutterstock

Internetā aktīvi turpina darboties koksnes kurināmā krāpnieki, izvilinot no cilvēkiem priekšapmaksu. Kāds vīrietis uzdevies par uzņēmuma pārstāvi un par granulu tirdzniecību prasa priekšapmaksu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Meklējot izdevīgu piedāvājumu, Eduards atrada Andra Bērziņa sludinājumu sociālajā tīklā "Facebook". Andris pulksten 18:00 apgalvoja, ka atrodas Daugavpilī, bet granulas varot piegādāt jau pulksten 20:00. Eduardam bija nepieciešamas dažas tonnas granulu, tāpēc Andris esot lūdzis 100 eiro priekšapmaksā. 

Andris norādījis, ka klātienē maksāt nevar, tādēļ nosūtījis bankas konta numuru. Granulu piedāvātājs sarakstē ar Eduardu uzdevās par SIA "Turbo AK" pārstāvi.

Tas ir uzņēmums Madonas pusē, kas ražo un tirgo granulas. Tajā nestrādā Andris Bērziņš, norāda uzņēmuma pārstāve. Viltvārdis izmanto "Turbo AK" vārdu, lai gūtu cilvēku uzticību.

Uzņēmuma pārstāve Agita Kalniņa norāda, ka vairāki cilvēki viņai ir atzinši, ka pārskaitījuši šim viltvārdim naudu. Aptuveni 10 cilvēki sazinājušies, jo sludinājums šķitis aizdomīgs. 

Ar pierādījumiem par naudas izkrāpšanu no iedzīvotājiem uzņēmuma pārstāve ir vērsusies Valsts policijā (VP).

Ja 2021. gadā likumsargi saņēma aptuveni 40 iesniegumus no kurināmā viltus tirgotāju upuriem, šogad septembrī vien VP reģistrēti 52 krāpšanas gadījumi. Oktobra pirmajās divās nedēļās saņemti 14 iesniegumi, vēsta VP.

Likumsargi aicina kritiski vērtēt šķietami ļoti izdevīgus piedāvājumus. Ja kurināmā piedāvātājs apgalvo, ka pārstāv kādu uzņēmumu un atsūta uzņēmuma konta numuru, rekvizītus, tad tos internetā var salīdzināt ar juridisko personu rekvizītiem.

Tāpat var sazināties ar konkrēto komersantu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu