Trampam būs jāsniedz liecība par Kapitolijā notikušajām nekārtībām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV eksprezidents Donalds Tramps.
ASV eksprezidents Donalds Tramps. Foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock

ASV Pārstāvju palātas komiteja, kas izmeklē 2021. gada 6. janvārī notikušās nekārtības Kapitolijā, piektdien, 21. oktobrī, ASV eksprezidentam Donaldam Trampam nosūtīja pavēsti. Viņam būs jāsniedz liecība.

Vēstulē pieprasīts, lai Tramps līdz 14. novembrim sniedz liecību un iesniedz dokumentus, tai skaitā personisko saraksti ar Kongresa locekļiem un ekstrēmistu grupējumiem.

"Mēs atzīstam, ka pavēste bijušajam prezidentam ir nozīmīga un vēsturiska rīcība," vēstulē Trampam norādījis komitejas priekšsēdētājs Benijs Tompsons un priekšsēdētāja vietniece Liza Čeinija.

Pagaidām nav skaidrs, kā Tramps un viņa advokāti reaģēs uz šo pavēsti.

Komiteja izmeklē, kā tika sarīkots toreizējā ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju iebrukums Kapitolijā un to, vai Tramps un viņa aprindu cilvēki piedalījušies tā veicināšanā.

Komiteja vēstulē Trampam norādījusi, ka tā ir savākusi pārliecinošus pierādījumus, ka Tramps personīgi organizējis centienus panākt, ka viņa zaudējums prezidenta velēšanās tiek atcelts, tai skaitā izplatot nepatiesas apsūdzības par krāpšanos vēlēšanu procesā.

Vienlaikus vēstulē atzīts, ka joprojām nav zināmas svarīgas detaļas par Trampa sacīto un darīto 6. janvārī, un šos tukšos robus var aizpildīt tikai pats Tramps.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu