Dreiliņupē 500 metru garumā konstatēts nezināmas vielas piesārņojums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alexmalexra/Shutterstock

Piektdien, 21. oktobrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Dreiliņupē, Rīgā, konstatēja apmēram 500 metrus garumā nezināmas vielas piesārņojumu.

Ugunsdzēsēji uzstādīja absorbējošās bonas, lai novērstu vielas tālāku izplatīšanos. Notikuma vietā strādāja arī Valsts vides dienesta un Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji.

Kopuma aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 41 izsaukumu - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Piektdien Talsu novada Dundagas pagastā dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka vienstāva ēkas jumts jau deg ar atklātu liesmu 120 kvadrātmetru (m2) un starpstāvu pārsegums 30 m2 platībā. No ēkas pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens cieta.

Tāpat neilgi pirms pusnakts plkst. 23.39 VUGD saņēma informāciju, ka Vējavas ielā, Ādažos, ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg malkas šķūnis un liesmas izplatījušās uz blakus esošo dzīvojamo māju.

Ugunsgrēkā dega šķūnis 60 m2 un dzīvojamās mājas otrais stāvs 220 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki, glābēji ēkā atrada kaķi un viņu izglāba.

Savukārt neilgi pēc pusnakts glābēji devās uz Jēkabpils ielu Jaunjelgavā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja pilnā 90 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Dzēšanas darbi šorīt vēl turpinās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu