KNAB seko līdzi jaunās valdības veidošanai, lai nenotiktu tirgošanās par amatiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume.
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume. Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) seko līdzi valdības veidošanas procesam un priekšvēlēšanu laikā būtiskus pārkāpumus nav konstatējis, intervijā raidījumā "900 sekundes" norāda KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

KNAB sācis ap 90 pārbaudēm saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem, teica Straume, atgādinot, ka ne vienmēr sāktās pārbaudes rezultējas ar sodiem.

Vienlaikus viņš norādīja, ka katrs periods pirms vēlēšanām KNAB ir saspringtāks, un laiks pirms 14. Saeimas vēlēšanām nebija izņēmums.

Lūgts precizēt, vai politiķi drīkstēja aģitēt vēlēšanu dienā, izmantojot savus personīgos sociālo tīklu profilus, Straume norādīja, ka šāda darbība nav liegta. Vienlaikus ir jāvērtē, vai šis nolūkam nav tērēti līdzekļi.

Tāpat Straume norādīja, ka birojs aktīvi seko līdzi valdības veidošanas procesam, lai piemēram, nenotiktu tirgošanās par amatiem.

2022. gada 1. oktobrī 1055 iecirkņos Latvijā un ārvalstīs notika 14. Saeimas vēlēšanas. Papildus tika nodrošināta arī balsošana velētāju atrašanās vietā, pasta balsošana un balsošana starptautisko operāciju rajonos.

14. Saeimas vēlēšanās piedalījās 916 594 jeb 59,43% balsstiesīgo pilsoņu, no tiem ārvalstīs - 26 189 pilsoņu. Tika izmantotas 914 022 derīgas vēlēšanu aploksnes ar 903 639 derīgām vēlēšanu zīmēm. Lielākā daļa vēlētāju balsoja 1. oktobrī, bet 63 342, jeb 4,11% no balsstiesīgajiem izmantoja iespēju nodot balsi glabāšanā pirms vēlēšanu dienas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu