VIDEO ⟩ Alonso pēc biedējošas avārijas saņem bargu sodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fernando Alonso
Fernando Alonso Foto: AFP/SCANPIX

Pie barga soda pēc svētdien, 23. oktobrī, notikušā Pirmās formulas (F-1) ASV posma ticis "Alpine" pieredzes bagātais pilots Fernando Alonso.

Spāņu pilots ASV "Grand Prix" noslēdza 7. vietā, tomēr neilgi pēc sacīkšu beigām tiesneši viņam piesprieda 30 sekunžu sodu, kā rezultātā pieredzes bagātais braucējs atkrita uz 15. pozīciju.

Sods tika piespriests par braukšanu ar nedrošu spēkratu. Sacīkšu 22. aplī "Aston Martin" pilots Lānss Strolls taisnē nogrieza ceļu Alonso, kā rezultātā abu pilotu spēkrati saskrējās un Alonso bolīds vairākus metrus nobrauca uz aizmugurējiem ratiem, pēcāk ietriecoties trases norobežojumā.

Brīnumainā kārtā Alonso pēc vizītes pitstopos spēja sacīkstes turpināt, aizvedot savu bojāto formulu līdz septītajai vietai. Sacīkšu gaitā spāņu pilota vadītais spēkrats atvadījās arī no labā atpakaļskata spoguļa.

Savukārt Strols, kurš pēc sadursmes sacīkstes nespēja turpināt, par šo pārkāpumu saņēma trīs starta vietu sodu gaidāmajā Meksikas posmā.

Pēc Alonso soda pie viena punkta tika viņa komandas biedrs Estebans Okons, finišējot desmitajā vietā.

Šobrīd Alonso pārstāvētā "Alpine" sīvā cīņā par 4. vietu Konstruktoru kausa izcīņā vien par sešiem punktiem apsteidz "McLaren", kuras pilots Lando Noriss ASV posmā izcīnīja sesto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu