Iznākusi bezmaksas pašpalīdzības grāmata cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Brian A Jackson/Shutterstock

Biedrība "Būt brīvai" ir izdevusi Latvijā pirmo pašpalīdzības grāmatu cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem. Tajā apkopti dažādi ieteikumi cilvēkiem, kas cenšas sev palīdzēt mājas apstākļos, dažādi psiholoģiski uzdevumi, kā arī koučinga metodes dzīves kvalitātes uzlabošanai, aģentūru LETA informēja biedrības valdes priekšsēdētāja Anna Balode.

Aktualizējot ēšanas traucējumu problēmu Latvijā, grāmatā brīvprātīgie un mentori dalās pieredzē un piedzīvotajās problēmsituācijās, ar kurām saskārušies. Tās analizēja speciālisti, kas strādā ar ēšanas traucējumu skartiem cilvēkiem - KBT terapeite Inese Lapsiņa, Balode, klīniskā psiholoģe Irina Matjuka, uztura speciāliste Olga Ļubina, psihiatre Evija Siliņa, Kristīna Buta un speciāliste darbā ar vardarbībā skartām sievietēm Madara Lapsa.

Grāmata ir veidota NVO fonds projekta ietvaros un ir pieejama bez maksas. Taustāmā formātā grāmata pieejama Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, dažu biedrību un iestāžu bibliotēkās. Grāmatu PDF versijā bez maksas var lejuplādēt biedrības mājaslapā.

Biedrība "Būt brīvai" dibināta ar mērķi palīdzēt cilvēkiem ar ēšanas traucējumiem, depresiju un citām šīs slimības radītajām sekām. Biedrības misija ir sniegt palīdzību ik vienam ar ēšanas traucējumiem, īpašu fokusu vēršot uz sociālo vienlīdzību, lai speciālistu kompleksa palīdzība ir pieejama arī bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu