Iereibis vīrietis žņaudzis izmeklētāju. Piemērots nosacīts cietumsods

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Kāds vīrietis uzbrucis policijas izmeklētājai. Rīgas pilsētas tiesa, apstiprinot prokuratūrā noslēgto vienošanos, piemērojusi viņam nosacītu cietumsodu, vēsta prokuratūra.

Saskaņā ar apsūdzību pērnā gada jūlija sākumā vīrietis ieradās Rīgas reģiona pārvaldes ēkā, lai sniegtu paskaidrojumus kādā administratīvā pārkāpuma procesa lietā.

Apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, neatrodot kabinetu un policijas inspektoru, kuram sniegt paskaidrojumus, kļuva neapmierināts ar gaidīšanu, uzvedās izaicinoši un agresīvi.

Apsūdzētais iegāja kabinetā pie dežurējošās izmeklētājas un necenzētā valodā pateica, lai viņa klusē, tad sagrāba izmeklētāju, ar roku aizspieda ciet viņas muti un sāka viņu žņaugt.

Apsūdzētā vīrieša uzbrukumu apturēja policisti, kuri sadzirdēja kabinetā notiekošo.

Izvērtējot izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzētā personību, kā arī to, ka apsūdzētais pilnībā atzina savu vainu un izmantoja likumā paredzētās tiesības uz sadarbību, kas izpaudās vienkāršāka procesa veida izvēlē, prokurors ar apsūdzēto noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu, ko tiesa apstiprināja.

Apsūdzētais sodīts ar brīvības atņemšanu uz trīs gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu