Ukrainas skeletonists Geraskevičs "bez sāls apēd" SOK prezidenta aicinājumu "nejaukt sportu ar politiku" (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizvadītajā nedēļā ar Krievijai visnotaļ labvēlīgu runu uzstājās Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs, par kura teikto ļoti kritiski izteicies slavenais ukraiņu skeletonists Vladislavs Geraskevičs, vēsta "Unian".

Kā zināms, kopš Krievijas noziedzīgā režīma iebrukuma Ukrainā krievu sportisti lielā mērā ir izolēti no pasaules sporta. Savā uzrunā Bahs norādīja, ka sportam ar politiku nevajadzētu iet roku rokā. Geraskevičs SOK prezidenta teikto visai asi kritizēja.

Savā uzrunā Bahs norādīja, ka "Krievijas tauta šo karu nesāka". Protams, ar šādiem SOK vadītāja izteikumiem neapmierināts bija Geraskevičs: "Tātad krievu tauta nesāka šo karu. Bet tie ir krievi, kuri Ukrainā īsteno genocīdu. Krievu advokāti, inženieri un arī sportisti šobrīd jau ir militārpersonas. Savukārt viņu sievas un mātes to atbalsta. Vai krievu kareivis nav daļa no krievu tautas? Vai cilvēki Krievijā neatbalsta šo karu?"

Tāpat Bahs uzsvēra, ka Krievijas sportisti, Olimpiskā komiteja vai SOK Krievijas pārstāvji nav vainojami kara uzsākšanā.

"Gribētos Baha kungam pajautāt, kas tad ir vainīgi? Marija Lasickene, kas 2018. gadā atbalstīja Putinu un ir saņēmusi apbalvojumus no Šoigu, nav vainīga. Sportisti, kas aiz Putina stāvēja Lužņikos ar Z burtu uz krūtīm, arī nav pie vainas," Baha izteikumus turpina kritizēt skeletonists.

Nākamie Baha apgalvojumi, kurus kritizēja Geraskevičs, bija saistīti ar to, ka pasaule kļūstot pārāk sadrumstalota un fragmentāra.

"Viņi nogalina mūsu bērnus, un mums viņi ir jāpieņem? Pasaulei laikam ir jāatver durvis izvarotājiem, slepkavām, laupītājiem un viņi jāapvieno. SOK prezidents atklāti aicina tolerēt teroristus un viņu kara propagandu, ko arī atbalsta krievu sports," turpina Geraskevičs.

Bahs savā uzrunā norādīja, ka gadījumā, ja politika pārņems sportu, nākamie sankciju cietēji var būt arī jebkuras citas valsts sportisti: "Šodien tā ir Krievija un Baltkrievija. Bet, ja mēs politikai ļausim pārņemt sportu, tad rīt tie būsiet jūs."

"Acīmredzot Tomass Bahs sportistus, kuri uz skatuves stāv blakus Putinam, uzskata par cietējiem. Šos sportistus, nevis izvarotus ukraiņu bērnus, tūkstošiem nogalinātu cilvēku, nodedzinātas pilsētas un iznīcinātu sporta infrastruktūru. Sanāk, ka SOK aicina nesodīt krievu sportistus par terorismu, jo katra valsts un tās sportisti var kļūt par teroristiem," turpināja skeletonists.

Nobeigumā Geraskevičs pašreizējo situāciju un Baha komentārus salīdzināja ar 1936. gadu, kad olimpiskās spēles norisinājās nacistiskajā Vācijā.

"Jāsaka, ka šis no SOK puses ir vēl viens solis pretim terorisma atbalstīšanai. Tas līdzinās 1936. gada Berlīnes olimpiskajām spēlēm, kad Pjērs de Kubertēns Hitleru nosauca par vienu no tā laika radošākajiem gariem, pasludinot nacistisko Vāciju par olimpisko ideju garīgo aizstāvi," norādīja skeletonists

23 gadus vecais Geraskevičs Ukrainas skeletona komandu pārstāv jau kopš 2016. gada un ir piedalījies gan 2018., gan 2022. gada olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu