Milzu pitons Indonēzijā aprijis sievieti (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: jaiman taip/Shutterstock

Indonēzijā gumijkoku plantācijā čūskas vēderā atrasts 54 gadus vecas strādnieces līķis, ziņo ārvalstu mediji. 

Sieviete svētdienas rītā devusies strādāt uz plantāciju Jambi provincē, Sumatras salā. Kad viņa vakarā neatgriezās mājās, vīrs ziņoja par viņas pazušanu.

Meklējot pazudušo sievieti tās dienas vakarā, vīrs atrada viņas sandales, lakatu, jaku un darbarīkus, ko viņa izmantoja darbā, un aicināja palīgā citus.

Nākamajā rītā netālu tika pamanīts pitons.

"Kad apsardzes komanda un iedzīvotāji veica meklēšanu ap plantāciju, mēs atradām septiņus metrus garu pitonu. Tieši šī čūska tika turēta aizdomās par upura dzīvības laupīšanu. Mēs atradām upura ķermeni čūskas vēderā," pastāstīja vietējās policijas priekšnieks. 

Pitoni parasti ēd mazākus dzīvniekus, norijot tos veselus. Līdzīgi gadījumi, kad pitoni aprij cilvēkus, tiek fiksēti reti. 

2018. gadā tika konstatēts, ka milzu pitons Munas salā pie Sulavesi bija norijis sievieti. Viņa bija pazudusi savā dārzā, kas atradās akmeņainas klints pakājē, kur alās dzīvoja čūskas. Gadu pirms tam cits milzu pitons nogalināja un norija zemnieku Salubiro ciemā, Sulavesi salā.

Biežāk cilvēkiem nākas ciest no čūsku kodumiem. Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem katru gadu tiek reģistrēti aptuveni 5,4 miljoni čūsku kodumu gadījumu, no kuriem 1,8 - 2,7 miljoni izraisa saindēšanos. Bērni un laukstrādnieki nabadzīgākajās lauku kopienās ir visvairāk apdraudēti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu