13. Saeima ir daudz cietusi, norāda politologs Ikstens

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens
Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens Foto: Zane Bitere/LETA

"13. Saeima ir daudz cietusi, tā ir piedzīvojusi pazemojumu no Satversmes tiesas (ST)," Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" norādīja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, politologs Jānis Ikstens. 

Uz jautājumu, ar ko paliks atmiņā 13. Saeimas sasaukums, Ikstens atbildēja, ka viņa atmiņā tā paliks kā Saeima, kas ir daudz cietusi, kura ir piedzīvojusi pazemojumu no Satversmes tiesas (ST).

"Es teiktu, ka tas, kā šī Saeima sākās ar trešdaļu populistu, pēc tam kovids, inflācija, pēc tam Ukrainas kara eskalācija. Īstenībā tā ir bijusi ļoti smaga Saeima," aizejošā Saeimas sasaukuma darbu vērtē politologs.

Runājot par amatu sadali jaunajā valdībā, Ikstens teic, ka saredz būtiskus sadursmju punktus ministriju sadalē. "Pirmkārt, pirmais jautājums, vai amati tiek dalīti proporcionāli, kā tas ir bijis līdz šim, vai arī amati tiek dalīti pēc paritātes principa, kā tas bija premjera Krišjāņa Kariņa valdībā, kas ir absolūts izņēmums. Šķiet, ka daži grib šo principu saglabāt," pauž Ikstens.

Viņaprāt, jaunās vides un enerģētikas ministrijas izveidošana diezgan būtiski maina esošo ministriju spēku un nozīmi. "Nav noslēpums, ka tajā brīdī, kad tiek dalīti ministru portfeļi, partijas skatās uz to, lai katram no koalīcijas partneriem būtu pa kādai tā saucamajai naudas ministrijai, spēka ministrijai un smagajai, grūtajai ministrijai."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu