FOTO ⟩ Jaunā modes šovā mācīs latviešiem būt stilīgiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Jau 31. oktobrī tiks dots starts jaunam televīzijas šovam "Stila patruļa", kas ar Latvijas vadošo stilistu – Žannas Dubskas, Aleksandra Pavlova, Kašera un Alina Keller palīdzību parādīs, kā ar modes knifiņiem divu stundu laikā uzmirdzēt jaunā tēlā un izskatīties daudz labāk.

"Stila patruļa" ir gatava aizturēt visus stila pārkāpējus, lai pārsteigtu ar patīkamu sodu – žilbinošām pārvērtībām. Taču vai rezultāts patiesi patiks visiem? Un ko darīt, ja stilistu ieteikumi netiek uzklausīti?

Kašers
Kašers Foto: Publicitātes foto

"Jaunajai jeb "Z paaudzei" ar modi un stila izjūtu viss ir kārtībā. Taču problēmas sākas ar 30 plus jauniešiem – viņi iecienījuši drūmus toņus, bieži izvēlas melno un pelēko krāsu, nepadomājot par aksesuāriem vai krāsu niansēm. Tāpēc aicinu – atļaujieties vairāk, izmēģiniet vairāk, jo dzīve, manuprāt, ir viens liels eksperiments un piedzīvojums. Nebaidieties riskēt!” stila pārmaiņām iedrošina multimākslinieks Kašers.

Žanna Dubska
Žanna Dubska Foto: Publicitātes foto

Viņam pievienojas arī modes mākslinieks Aleksandrs Pavlovs, kurš padalās ar vērtīgiem padomiem, kā allaž izskatīties kopti un modīgi: "Man ļoti patīk teiciens – kleita tīra, kurpes jaunas! Nereti sievietēm šķiet, ka, nopērkot vienus jaunus, protams, melnus zābakus vai kurpes, tie būs tik praktiski, ka noderēs pie pilnīgi visa un jebkurā situācijā. Taču tā gluži nav – tāpēc labāk lai ir pāris labas, kvalitatīvas kleitas, bet apavi iespējami dažādi un iespējami dažādās krāsās. Tad jūsu garderobe būs daudz interesantāka un "garšīgāka". Modīgi, stilīgi un aktuāli gribas izskatīties mums visiem, tāpēc iesaku pievērst lielāku uzmanību tieši krāsām un aksesuāriem – apaviem, somām, jostām, cepurēm un cimdiem. Jo tie padara tēlu skaistu, stilīgu un mūsdienīgu."

Alina Keller
Alina Keller Foto: Publicitātes foto

Taču kādas tad ir būtiskākās kļūdas, kuras pieļaujam, izvēloties apģērbu? Žanna Dubska akcentē, ka latvieši, gluži tāpat kā ļaudis citur pasaulē, ģērbjas pārāk funkcionāli – priekšroka tiek dota ērtumam, nevis stilīgumam. Tāpat tiek aizmirsts par krāsām apģērbā. Taču tām patiesi ir liels spēks – krāsas var pacelt garastāvokli, paust konkrētu viedokli un uzskatus, izcelt personību no pūļa. Turklāt tām ne vienmēr jābūt košām, taču pavisam noteikti ne tumšām vai drūmām.

Aleksandrs Pavlovs
Aleksandrs Pavlovs Foto: Publicitātes foto

Tikmēr Alina Keller novērojusi, ka latviešiem ir sava unikāla mode, kam nav līdzīgas. “Uz ielām varam satikt gan ļaudis, kuri mēdz pārspīlēt un ietērpties košā stilu sajaukumā, gan tādus, kuri priekšroku dod tikai un vienīgi melnām un pelēkām krāsām. Mums jau laikapstākļi pārāk bieži nelutina ar sauli, tāpēc uz ielām gribētos redzēt vairāk krāsu, un tas nenozīmē ka uzreiz jādomā par zaļo vai dzelteno krāsu apģērbā. Ir vērts piesekot vadošiem dizaineriem, kuri piedāvā virkni ideju un krāsu variācijas, kas ir aktuālas konkrētajā sezonā,” iesaka Alina Keller.

"Stila patruļas" redzeslokā var nonākt ikviens – jaunās māmiņas un steidzīgie tēti, spuraini pusaudži vai sirmas omītes. Stila pārkāpējus pieķers modes inspektori – Roberta, Mārtiņš un viņu četrkājainais "priekšnieks" – suņuks Kūpers, kuram ir izcila oža atrast tos, kuriem pārmaiņas ir nepieciešamas visvairāk. Stila inspektoru trio pārkāpējus tālāk savedīs kopā ar stilistiem - Dubsku, Pavlovu, Kašeru vai Keller, kuri tālāk izlems – stila kļūdas ir attaisnojamas vai gluži otrādi – ir laiks brīnumainām eksprespārvērtībām divu stundu garumā.

Jaunais pārvērtību šovs pie "STV Pirmā!" skatītājiem nonāks, sākot ar 31. oktobri, no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst. 19.20.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu